Ελλάδα

Ωραίος σαν Παναθηναϊκός!

Με τον Σλότερ να κάνει ρεκόρ καριέρας με τα πράσινα (28π.) και όλη την 12άδα να σκοράρει, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 86-55 του ΚΑΟΔ και πλέον κοιτάζει Μπάγερν για να εξασφαλίσει την πρόκριση στο Top-16

«Ζέσταμα» ενόψει Μπάγερν Μονάχου (27/11) όπου θέλει την πρόκριση στο top-16 της Ευρωλίγκας έκανε ο Παναθηναϊκός!

Οι πράσινοι… πάτησαν γκάζι στο δεύτερο μέρος και επικράτησαν εύκολα του ΚΑΟΔ με σκορ 86-55, κάνοντας το 6x6 στην φετινή Α1 (εκκρεμεί το ματς τους με τον ΠΑΟΚ).

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες και τους είδε άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο να βρίσκουν το δρόμο προς το καλάθι!

Καλύτερος ο Σλότερ που έκανε ρεκόρ καριέρας με τα πράσινα, σταματώντας στους 28 πόντους (5/8 τρίποντα) και δείχνοντας πως επανέρχεται… στα καλά του, 11 πρόσθεσε ο Διαμαντίδης, 8 σημείωσε ο «αθόρυβος» Μπλουμς, ενώ ντεμπούτο έκανε ο Παπαγιάννης (2π.). Για τους Δραμινούς (2-7 το ρεκόρ τους) 18 είχε ο Άτκινς.

Το ματς:

Τις διαθέσεις του από νωρίς έδειξε ο Παναθηναϊκός που έχοντας για αιχμή του δόρατος τον Σλότερ, προηγήθηκε 9-0. Παίζοντας πιεστική άμυνα και αναγκάζοντας τον ΚΑΟΔ σε λάθη, η διαφορά ανέβηκε για τους πράσινους σε διψήφια επίπεδα (15-5). Ο Αμερικανός γκαρντ σαν… θιγμένος απ’ τις 2-3 τελευταίες μέτριες εμφανίσεις του, έδειχνε «σεληνιασμένος» (14 πόντους ήδη στην πρώτη περίοδο), οι Δραμινοί σταματούσαν (σχεδόν) μόνο με φάουλ τους αντιπάλους του και το 26-15 ήταν φυσιολογικό στο 10’, βάσει εικόνας.

Το ροτέισον απ’ τον Ιβάνοβιτς… δεν βγήκε. Η «φουρνιά» που μπήκε στο παρκέ, έκανε άναρχο το παιχνίδι του τριφυλλιού, ακόμα και οι βολές πήγαιναν στο καλάθι των αχρήστων κι όταν οι Αμερικανοί του ΚΑΟΔ (Άτκινς, Τζόνσον) βρήκαν στόχο, η διαφορά έπεσε για πρώτη φορά στους 3 (31-28), αναγκάζοντας στα μισά της περιόδου τον Μαυροβούνιο τεχνικό να καλέσει εσπευσμένα τάιμ-άουτ. Ο ρυθμός είχε… χαθεί για τους γηπεδούχους -παρά το τρίποντο του Μπλουμς- και τα λεπτά περνούσαν με την επιθετική λειτουργία τους να μην δουλεύει στο… κόκκινο. Ο Διαμαντίδης, όμως, πείσμωσε για να αποκαταστήσει εν μέρει την κατάσταση και παίρνοντας πρωτοβουλίες, επανέφερε το… χαμόγελο, διαμορφώνοντας το 42-30 στο τέλος του πρώτου μέρους.

Δεν ήταν πως ένιωθε απειλή απ’ τον αξιόμαχο ΚΑΟΔ. Ωστόσο, είναι εξίσου αλήθεια πως ο Παναθηναϊκός δεν έπαιζε όπως ακριβώς θα ήθελε ο προπονητής (κι ο κόσμος) του. Εξ’ ου και το τάιμ-άουτ απ’ τον Ιβάνοβιτς στο 25’ που ναι μεν έβρισκε τους πράσινους στο +11 (50-39), αλλά… Αυτό το αλλά θέλησε να «φτιάξει» ο κόουτς του τριφυλλιού και το πέτυχε! Με τους πρωταθλητές να… τρελαίνονται, με τον Σλότερ να σκοράρει όπως κι όποτε ήθελε, η διαφορά «εκτινάχθηκε» μπαμ-μπαμ στους 21 (61-40), με σερί 11-2, έχοντας τον Αμερικανό αισίως στους 25 πόντους σε ακόμα ένα προσωπικό του show!

Ε, αφού είχε βρει πλέον το «παιχνίδι» του, σιγά μην άφηνε το πόδι απ’ το γκάζι ο Παναθηναϊκός! Η άμυνα δεν επέτρεπε… τίποτα στον ΚΑΟΔ, μπροστά οι πράσινοι είχαν βρει το χέρι τους και το σερί… επεκτάθηκε, για το 71-40 στο 32’! Η διαφορά ανέβηκε ακόμα και στους 26 (78-42), αλλά στο τελευταίο τετράλεπτο, οι Δραμινοί διατηρήθηκαν κάτω απ’ το -40, επωφελούμενοι και τις πολλές αλλαγές του Παναθηναϊκού, απ’ τις οποίες η μία ήταν και ο Παπαγιάννης που αποθεώθηκε και μάλιστα πρόλαβε να σκοράρει! Το τελικό 86-55 διαμορφώθηκε απ’ τον Χαραλαμπόπουλο (που πήρε πολύ χρόνο συμμετοχής) με τρεις βολές στο φινάλε.

Τα δεκάλεπτα: 26-15, 42-30, 63-40, 86-55

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 3, Σλότερ 28, Μποχωρίδης 3, Γιάνκοβιτς 5, Φώτσης 3, Παππάς 5, Μαυροκεφαλίδης 5, Διαμαντίδης 11, Μπατίστα 9, Ράιτ 4, Μπλουμς 8, Παπαγιάννης 2.

ΚΑΟΔ (Μέξας): Σλαφτσάκης, Τρότερ 2, Τζόνσον 3, Γεωργάκης 3, Άτκινς 18, Όντομ, Σπυρίδωνος 3, Μισέλ 6 (9 ριμπ.), Ζάρας 4, Λο 8 (9 ριμπ.), Χρυσικόπουλος 8.

Αποστόλης Σπυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x