Τον παίκτη που θέλει να καλύψει το κενό στα γκαρντ, που θα δημιουργηθεί με την αποχώρηση του Ντι-Τζέι Κούπερ έχει βρει ο τεχνικός της ΑΕΚ, Γιούρε Ζντοβτς.
Πρόκειται για τον Κλιφ Χάμοντς, όπως αναφέρεται στην «Ώρα των Σπορ», αλλά δεν πρόκειται για εύκολη περίπτωση, καθώς δεσμεύεται με συμβόλαιο με τη Ρένο Μπιγκ-Χορνς (θυγατρική ομάδα των Σαν Αντόνιο Σπερς) που αγωνίζεται στο NBDL. Αν τελικά αποκτηθεί, δεν θα είναι η πρώτη φορά που έρχεται στην Ελλάδα, καθώς αγωνίστηκε στο Περιστέρι τη σεζόν 2009-10, όταν και είχε 12.9 πόντους, 3.7 ασίστ, 3.1 ριμπάουντ και 1.5 κλεψίματα.
Στην Ευρώπη έχει περάσει από Εφές Πίλσεν (2008-09), Βιλερμπάν (2010-11), Μπάνβιτ (2011-12) και για δύο σεζόν ήταν από τους καλύτερους της Άλμπα Βερολίνου (2013-15), με την οποία αναδείχθηκε ο καλύτερος αμυντικός του γερμανικού πρωταθλήματος. Την περυσινή σεζόν είχε στην Ευρωλίγκα 8.1 πόντους, 2.9 ασίστ και 2.1 ριμπάουντ.
Υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις ου εξετάζονται από την ΑΕΚ. Έχει προταθεί καταρχάς ο Ρόκο Λένι Ούκιτς, που για δύο σεζόν (2012-2014) αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό και πανηγύρισε και δύο φορές το νταμπλ στην Ελλάδα με το «τριφύλλι». Αλλά, δεν είναι η πρόταση φορά που προτείνεται στην ΑΕΚ. Υπάρχουν και άλλοι παίκτες που απασχολούν την Ένωση, ενώ δεν υπάρχουν νεότερα για τον Τζέι-Κόβαν Μπράουν.
Εφόσον αποκτηθούν Μπράουν και Χάμοντς, η ΑΕΚ θα πρέπει να αδειάσει μια θέση ξένου (Κάρτερ, Χέρτσον, Κρίστμας), καθώς ο Κούπερ που αποχωρεί έχει βοσνιακό διαβατήριο.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






