Ελλάδα

Χουγκάζ στο sport-fm.gr: «Έβλεπα στην τηλεόραση τον Σπανούλη στους τελικούς της Euroleague»

Ο Νίκος Χουγκάζ παραχώρησε δηλώσεις στο sport-fm.gr και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην παρουσία του Βασίλη Σπανούλη στο Περιστέρι bwin, αλλά και στους στόχους που έχει η ομάδα για τη νέα σεζόν.

Η νέα αγωνιστική περίοδος βρίσκει το Περιστέρι bwin έτοιμο για νέες διακρίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, μετά την περσινή πολύ καλή πορεία που είχε στη Basket League με την τρίτη θέση και στο Κύπελλο Ελλάδας με την παρουσία στον τελικό της διοργάνωσης, εκεί όπου ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό.

Το sport-fm.gr βρέθηκε στη Media Day της ομάδας των Δυτικών Προαστίων και μίλησε με τον Νίκο Χουγκάζ, ο οποίος εμφανίστηκε απόλυτα έτοιμος για μια καλή χρονιά με επιτυχίες σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο.

Ο Έλληνας φόργουορντ αναφέρθηκε στον στόχο που έχουν άπαντες για να γίνει το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Βασίλη Σπανούλη, τονίζοντας πως είναι συναρπαστικό να τον έχει προπονητή, καθώς -όπως σχολίασε- μικρός τον έβλεπε από την τηλεόραση να διαπρέπει στους τελικούς της Euroleague!

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Χουγκάζ στο sport-fm.gr
Μπαίνεις ουσιαστικά στη δεύτερη σεζόν με το Περιστέρι bwin. Πως είναι αυτό το πρώτο διάστημα μετά τα φιλικά και την προετοιμασία;

«Θεωρώ ότι έχουμε κάνει μια πολύ καλή προετοιμασία, έχουμε δείξει ένα πολύ καλό πρόσωπο σε όλα τα φιλικά και έχουμε κερδίσει τα περισσότερα. Υπάρχει μια πολύ καλή χημεία μεταξύ μας και για αυτό το διάστημα που είμαστε μαζί έχουμε δέσει παρά πολύ καλά».

Είναι έτοιμο το Περιστέρι bwin να κάνει το βήμα παραπάνω, κυρίως, στην Ευρώπη μετά από μια, ομολογουμένως, πολύ καλή χρόνια του Βασίλη Σπανουλη στον πάγκο;

«Υπάρχει μια βάση, έχουμε μείνει πολλά παιδιά από πέρυσι, όποτε ξέρουμε τη φιλοσοφία του προπονητή. Όπως έχουμε δει στα πρώτα παιχνίδια την έχουμε περάσει και στους νέους παίκτες που έχουν έρθει και θέλουμε, επίσης, να χτίσουμε πάνω στην προηγούμενη χρόνια, η οποία ήταν πετυχημένη, κυρίως, στην Ελλάδα, ενώ στόχος είναι το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη και γενικότερα να έχουμε μια αντάξια σεζόν και φέτος».
Χουγκάζ: Οι δηλώσεις στο sport-fm.gr
Είσαι στην ομάδα που προπονητής είναι ο Βασίλης Σπανούλης, ένας άνθρωπος που έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομα του στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Περιέγραψε μου πως είναι όλο αυτό για σένα και γενικότερα τα στοιχεία λαμβάνεται από εκείνον.

«Είναι πραγματικά συναρπαστικό να έχεις προπονητή τον Βασίλη Σπανούλη. Θυμάμαι πριν δέκα χρόνια που τον έβλεπα στην τηλεόραση να παίζει τελικούς στη Euroleague και τώρα τον έχω προπονητή μου, είναι πραγματικά απίστευτο το συναίσθημα. Έχει ξεκάθαρα τη νοοτροπία του νικητή και προσπαθεί να την περάσει σε εμάς με όποιον τρόπο μπορεί.

Επίσης, αυτό που φαίνεται στους αγώνες είναι όταν ένα παιχνίδι δεν πηγαίνει καλά, έχει τον τρόπο να μας δώσει το κίνητρο να μην τα βάζουμε κάτω και να συνεχίσουμε να προσπαθούμε
».

Σε ατομικό επίπεδο, εσύ από την πλευρά σου είσαι έτοιμος τη φετινή σεζόν κάνεις το step up; Η εικόνα σου απέναντι στον ΠΑΟΚ στο τελευταίο παιχνίδι ήταν εντυπωσιακή.

«Έχω δουλέψει πολύ το καλοκαίρι και έχει γίνει μια πολύ καλή προετοιμασία. Ήταν απλά ένα παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ήμουν εγώ στη μέρα μου, στο επόμενο ματς μπορεί να είναι κάποιος άλλος. Αυτές οι εμφανίσεις βγαίνουν μέσα από την ομάδα, το ομαδικό παιχνίδι, δεν μπορεί ένας παίκτης να κάνει ένα καλό αγώνα μόνος του, χρειάζονται και οι συμπαίκτες του. Είμαι έτοιμος να κάνω μια καλή χρονιά, πάνω απ’ όλα όμως είναι να είμαστε υγιείς».
Χουγκάζ: Οι δηλώσεις στο sport-fm.gr
Ποια είναι η γνώμη σου για το επίπεδο της φετινής Basket League; Έχει ανέβει ο πήχης μεταξύ των ομάδων;

«Θεωρώ ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πολύ πιο ανταγωνιστικό, οι ομάδες έχουν αναβαθμιστεί και όπως βλέπουμε έχουν γίνει ισχυρές μεταγραφές. Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει πολύ καλές κινήσεις, η ΑΕΚ έχει ενισχυθεί σημαντικά, ενώ αρκετές ομάδες αγωνίζονται στην Ευρώπη. Θα έχουμε ένα πολύ ενδιαφέρον και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x