Ελλάδα

Ζούπας στον bwinΣΠΟΡ FM: «Μοναδική κι αμιγώς ελληνική επιτυχία της ΑΕΚ το 1968»

Ο Χρήστος Ζούπας μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για το έπος της ΑΕΚ το 1968 και τη σύνδεση με το σήμερα.

Ανήμερα της επετείου 55 ετών από την κατάκτηση του Κυπελλούχων από την ΑΕΚ, ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του θριάμβου, ο Χρήστος Ζούπας, μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Μιχάλη Τσόχο για εκείνη τη μαγική βραδιά του 1968.

«Από το πρωί δέχομαι πολλά συγχαρητήρια και απορώ πώς μετά από 55 χρόνια ο κόσμος θυμάται ακόμη αυτή τη μαγική βραδιά. Το πρωί είχαμε ραντεβού στο Καλλιμάρμαρο και μαζεύτηκε αρκετός κόσμος. Φαντάζεστε τι μνήμες έρχονται στο μυαλό μου. Η επιτυχία αυτή άφησε αποτύπωμα στην Ελλάδα, καταγράφηκε σε χιλιάδες ανθρώπους ανεξάρτητα από οπαδικές προτιμήσεις», τόνισε ο άλλοτε σπουδαίος γκαρντ.

«Όταν πήγαμε να βγούμε στον αγωνιστικό χώρο, τρομάξαμε από τον θόρυβο. Αγκαλιαστήκαμε στα αποδυτήρια και είπαμε ότι δεν πρέπει να απογοητεύσουμε τον κόσμο. Αντιμετωπίζαμε μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, που δύο χρόνια πριν μας είχε νικήσει στο Final 4 του Μιλάνου με 20 πόντους», πρόσθεσε ο 78χρονος πλέον Χρήστος Ζούπας.

«Αυτή η μοναδική για τα δεδομένα της εποχής επιτυχία, ήταν αμιγώς ελληνική και γράφτηκε στο βιβλίο Γκίνες. Μαζεύτηκαν 10-12 Ελληνόπουλα από τις φτωχογειτονιές της χώρας και κατέκτησαν την Ευρώπη. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά του τότε με το τώρα. Έχει λείψει πλέον το ελληνικό φιλότιμο. Έβλεπα προχθές το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και οι περισσότεροι παίκτες ήταν ξένοι. Άλλαξαν οι καιροί», συνέχισε.

Τέλος, αναφέρθηκε στον αποψινό πρώτο αγώνα της ΑΕΚ με την Χάποελ Ιερουσαλήμ για τα playoffs του Basketball Champions League. «Έχουμε την ατυχία να έχουμε τραυματισμούς. Η ΑΕΚ φέτος έχει κάποιες μεταπτώσεις, δεν ξέρεις σε τι μέρα θα βρεθεί, αλλά φέτος στα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι καλύτερη από ό,τι στο πρωτάθλημα. Η Χάποελ είναι πολύ καλή ομάδα. Είναι ένας κρίσιμος και σημαντικός αγώνας. Πιστεύω όλοι οι παίκτες έχουν συνειδητοποιήσει τι μέρα είναι σήμερα και τι ιστορία κουβαλούν στις πλάτες τους. Ελπίζω να πάρουμε τη νίκη και να πάμε ξανά στο Final 4, όπως κάναμε πριν πέντε χρόνια, όταν και πήραμε τον τίτλο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x