Ελλάδα

Έμεινε εκτός playoffs ο... «αυτόχειρας» Ηρακλής

Ο Ηρακλής δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη που θα του επέτρεπε να διεκδικήσει την πρόκριση στα πλέι οφ, παρά το «δώρο» του Άρη, γνωρίζοντας στις λεπτομέρειες την εντός έδρας ήττα από τον Προμηθέα (85-90).

Λύγισε στο τέλος και έμεινε εκτός πλέι οφ ο Ηρακλής, γνωρίζοντας την ήττα στο «Ιβανώφειο» 90-85 από τον Προμηθέα Πατρών.

Ο «Γηραιός» το πάλεψε για σχεδόν 38' λεπτά το ματς, ωστόσο στο τέλος έλειψε το καθαρό μυαλό και οι λύσεις στην επίθεση, γνωρίζοντας καταδικαστική ήττα από τους Πατρινούς, οι οποίοι έτρεξαν ένα επιμέρους 9-2 στα 96 τελευταία δευτερόλεπτα. Ετσι, παρά το «δώρο» του Άρη και την ήττα του από το Περιστέρι, η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου δεν μπόρεσε να κάνει το... καθήκον της που ήταν να πάρει πάση θυσία το παιχνίδι.

Κορυφαίος για του νικητές ο Γιαννόπολους 23 πόντους, ενώ από κοντά ακολούθησαν τα αδέλφια Γκραντ, με 13 πόντους έκαστος. Για τους Θεσσαλονικείς ξεχώρισαν οι Ίμπανκς και Ενετσιόνια με 19 και 14 πόντους αντίστοιχα.

Το ματς:

Δυνατό το ξεκίνημα στον αγώνα, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ στα πρώτα λεπτά. Ενετσιόνια και Χάγκινς με δύο διαδοχικά τρίποντα έβαλαν τον Ηρακλή μπροστά (8-6 στο 3'), ενώ με δύο εύστοχες βολές του Αμερικανού γκαρντ οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 10-9 στο 4ο λεπτό.

0

Σε εκείνο το σημείο όμως, ο Προμηθέας έτρεξε ένα επιμέρους 8-2 για να ανεβάσει τη διαφορά για πρώτη φορά στο +5 (12-17, στο 7'). Με πέντε μαζεμένους πόντους του Ενετσιόνια που ήταν σε τρομερό βράδυ, οι Θεσσαλονικείς μάζεψαν τη διαφορά, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο στο -1 (21-22).

Με τα αδέλφια Γκραντ να πετυχαίνουν έξι μαζεμένους πόντους, ο Προμηθέας ανέβασε εκ νέου τη διαφορά στο +5 στα πρώτα δύο λεπτά της δεύτερης περιόδου (23-28). Τα αρκετά λάθη όμως της ομάδας του Μάκη Γιατρά, σε συνδυασμό με το πάθος που έβγαζαν οι γηπεδούχοι, έδωσαν το δικαίωμα στον Ηρακλή να προσπεράσει στο σκορ με το τρίποντο του Ίμπανκς στο 16' για το 34-33. Οι Πατρινοί όμως με ένα buzzer-beater του Γιαννόπουλου στην εκπνοή, έστειλε της δύο ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια (43-43).

Παρόμοιο σκηνικό και στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, με καμία από τις δύο ομάδες να μην μπορεί να ξεκολλήσει στο σκορ και να χτίσει μια καλή διαφορά. Πέντε μαζεμένοι πόντοι έφεραν τον Προμηθέα στο +5 για το 55-50 στο 24', ενώ τα πολλά εύκολα λάθη του Ηρακλή και τα χαμένα σουτ, λόγω της νευρικότητας που έβαζε η ομάδα του κόουτς Σκουρτόπουλου, οι Πατρινοί ξέφυγαν ακόμα και στο +8 (55-63, στο 27').

Ηρακλής-Προμηθέας: 85-90

Διαφορά η οποία ξύπνησε τους γηπεδούχους, οι οποίοι χάρη σε ένα σερί 7-0 μείωσαν στην ελάχιστη τιμή της διαφοράς (62-63 στο 29'), με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται 64-67.

Στην τέταρτη περίοδο το παιχνίδι περίοδο πήρε μια... άγρια ομορφιά, κάτι απολύτως φυσικό αφού ο Ηρακλής αρνούταν να παραδοθεί, κυνηγώντας μέχρι τέλους τις πιθανότητες για πρόκριση στα πλέι οφ. Μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ με πέντε πόντους στο 32', ωστόσο με μπροστάρη τους Βεργίνη και Σαγκς που πέτυχαν τρία διαδοχικά τρίποντα έτρεξε ένα γρήγορο 9-0 για το προσπέρασμα και το +4 (76-72, 34').

Από εκείνο το σημείο και μετά το ματς έγινε «θρίλερ», αφού τέσσερις φορές άλλαξε χέρια το σκορ και τρεις φορές οι ομάδες ήταν στα ίσα. Το δίποντο του Χάγκινς 96 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε έβαλε σε θέση οδηγού τους γηπεδούχους (83-81). Παρ' όλα αυτά, ο Προμηθέας βρήκε δύο μεγάλα σουτ με τους Τζεράι και Τζέριαν Γκραντ και με τις βολές του Γιαννόπουλου έτρεξε ένα σερί 7-0 (83-88), κλειδώνοντας ουσιαστικά τη νίκη, με το τελευταίο σφύριγμα της κόρνας να βρίσκει τους φιλοξενούμενους νικητές με 90-85.

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 43-43, 64-67, 85-90

Ηρακλής-Προμηθέας: 85-90

Ηρακλής-Προμηθέας: 85-90

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x