Γενικά

Απόλυτη κυριαρχία: Σήκωσε και το Παγκόσμιο Κ19 η Ισπανία!

H Iσπανία μετά από έναν καταπληκτικό τελικό νίκησε 73-69 τη Γαλλία στην παράταση και κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Κ19!

Για ακόμη μία φορά, οι Ισπανοί απέδειξαν την απόλυτη κυριαρχία τους στο μπάσκετ!

Η «ρόχα» μετά από ματσάρα νίκησε 73-69 τη Γαλλία στην παράταση, κατακτώντας την κορυφή του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κ19 που διεξήχθη στην Ουγγαρία. Αυτό ήταν το δεύτερο χρυσό μετάλλιο για την Ισπανία, με τους «τρικολόρ» να μην καταφέρνουν να φτάσουν για πρώτη φορά στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Ο αγώνας ήταν καταπληκτικός, με τη Γαλλία λίγο πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας να προηγείται με 59-63. Ο Μπάμπα Μίλερ μείωσε σε 61-63 για την Ισπανία, ενώ ο Ζόρντι Ροντρίγκεθ με μεγάλο καλάθι 18,4 πριν τη λήξη ισοφάρισε και έστειλε το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο! Εκεί, με πρωταγωνιστή τον Ράφαελ Βιγιάρ οι Ισπανοί κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη και την πρώτη θέση.



Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Ζόρντι Ροντρίγκες, που είχε 18 πόντους και το μεγάλο σουτ στο τέλος της κανονικής διάρκειας, αλλά ήταν άστοχος (6/23). Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Βιγιάρ, που σκόραρε 17 πόντους με 2/4 τρίποντα και πιστώνεται την εξαιρετική εμφάνιση στην παράταση. Από τη Γαλλία, ξεχώρησε ο Μελβίν Αζινσά με 21 πόντους, ενώ μυθική εμφάνιση με 14 πόντους και 20 ριμπάουντ έκανε ο Ζακαρί Περίν.

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 28-29, 41-43, 63-63 (κ.δ.), 73-69 (παρ.)

Μετά το ματς, δόθηκαν και τα βραβεία του τουρνουά. Ο Ιθάν Αλμάνσα Πέρεθ αναδείχθηκε MVP της διοργάνωσης, κάτι που είχε κάνει τόσο στο Παγκόσμιο U17 όσο και στο Ευρωπαϊκό U18 τα προηγούμενα χρόνια! Στην κορυφαία πεντάδα του τουρνουά, πέρα από τον MVP, κέρδισαν μία θέση ο Μαρκ Άρμστρονγκ (ΗΠΑ), ο Ζόρντι Ροντρίγκες (Ισπανία), ο Μπέρκε Μπουγιουκτουντσέλ (Τουρκία) και ο Ζακαρί Περίν (Γαλλία).



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x