Ελλάδα

Ιστορική επίδοση Μορέιρα με την ΑΕΚ

Ο Ανγκολέζος σέντερ μπήκε στην κορυφαία εξάδα επιδόσεων της ΑΕΚ.

Ο Γιανίκ Μορέιρα με 30 πόντους, 8 ριμπάουντ και 3 τάπες έκανε θραύση στις δύο ρακέτες στην ήττα της ΑΕΚ από το Λαύριο (78-70).

Ο Ανγκολέζος σέντερ έκανε νέα ρεκόρ περιόδου με τα 13 εύστοχα και τα 18 εκτελεσμένα δίποντα του.

Η επίδοση των 13 εύστοχων σουτ δύο πόντων του συγκαταλέγεται στις έξι κορυφαίες της ιστορικής λίστας της ΑΕΚ στο επαγγελματικό πρωτάθλημα, δηλαδή από τη σεζόν 1992/93. Ισοφάρισε την επίδοση του Τζο Αρλάουκας από τον Οκτώβριο του 1998 και έμεινε πίσω μόνο από τρεις επιδόσεις του Μίρκο Μιλίτσεβιτς -είχε μία φορά 15 και δύο φορές από 14 εύστοχα δίποντα στη σεζόν 1994/95- και μία του Περικλή Δορκοφίκη που είχε 15 εύστοχα δίποντα κόντρα στον Ίκαρο σε ματς της σεζόν 2010/11.

Ο Μορέιρα τελείωσε το παιχνίδι έχοντας 37 βαθμούς στο ranking, σημειώνοντας τη δεύτερη καλύτερη επίδοση του φετινού πρωταθλήματος πίσω από τους 40 που είχε ο Ντάνι Αγκμπελίς στο παιχνίδι του Προμηθέα με τον Ιωνικό. Παράλληλα αυτή η επίδοση κατατάσσεται στις πρώτες 15 στην ιστορία της ΑΕΚ στην Basket League. Καλύτερη όλων παραμένει από τις 18 Ιανουαρίου 2015 εκείνη του Ποπς Μενσά-Μπονσού που είχε 48 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης στο εντός έδρας ματς με τον ΚΑΟΔ.

Παράλληλα με τους 30 πόντους που σημείωσε, ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στην Basket League αφού 30 είχε και πέρσι στη 10η αγωνιστική με το Περιστέρι κόντρα στον Ιωνικό, ενώ με τα οχτώ ριμπάουντ που μάζεψε, ξεπέρασε τα 200 στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

Σε ομαδικό επίπεδο, η «Ένωση» έχοντας μόνο δύο εύστοχα σουτ από την περίμετρο (2/13) σημείωσε νέο αρνητικό ρεκόρ για τη φετινή Basket League αφού το προηγούμενο ήταν τα τρία που είχε κόντρα στον Άρη όπως ακόμη ο Παναθηναϊκός απέναντι στη Λάρισα και ο Άρης κόντρα στο Λαύριο.

Η ΑΕΚ «έγραψε» αρνητικό ρεκόρ περιόδου και με το ποσοστό με το οποίο εκτέλεσε από τα 6,75. Είχε 15,38% ενώ το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ κρατούσε από την πρεμιέρα ο Παναθηναϊκός που εκτέλεσε με 18,75% απέναντι στη Λάρισα (3/16).

Οι «κιτρινόμαυροι» παράλληλα, ισοφάρισαν το αρνητικό ρεκόρ περιόδου στα κλεψίματα. Είχαν δύο, όσα το Περιστέρι και το Μεσολόγγι στους αγώνες τους με τον Ηρακλή και το Λαύριο αντίστοιχα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x