Γενικά

Ιτούδης: «Ο Γιάννης δεν θέλει να του συμπεριφέρονται διαφορετικά σε σχέση με τους άλλους»

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε σε podcast στην Ιταλία για το τι συμβαίνει όταν προπονεί τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, λέγοντας πως έρχονται έξι άτομα από το Μιλγουόκι για να τον παρακολουθούν.

Για την κατάσταση που επικρατεί όταν βρίσκεται στην Εθνική Ελλάδας μαζί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο μίλησε σε podcast στην Ιταλία ο Δημήτρης Ιτούδης.

Μεταξύ άλλων, τόνισε πως ο «Greek Freak» δεν θέλει να του συμπεριφέρονται διαφορετικά σε σχέση με τους όσους παίζουν στην Ευρώπη, ενώ πρόσθεσε πως κάθε φορά έρχονται έξι άτομα από το Μιλγουόκι για να παρακολουθούν την κατάστασή του.

«Παρατηρώ τη διαφορά στο λογισμό από έξω, ειδικά όταν προπονώ τον Αντετοκούνμπο με την Ελλάδα. Θέλει επίσης να προπονηθεί από έναν Ευρωπαίο προπονητή που δεν γνωρίζει τη δυναμική του NBA. Ωστόσο, έρχεται στην προπόνηση και δεν θέλει να του φέρονται διαφορετικά από όλους τους άλλους που παίζουν στην Ευρώπη. Το θέμα είναι ότι μαζί του φτάνουν 6 άτομα από το Μιλγουόκι που τον ακολουθούν 24 ώρες το 24ωρο και μας ζητούν να τον αφήσουμε να ξεκουραστεί, να τον αφήσουμε να παίξει για περιορισμένο αριθμό λεπτών. Είναι θέμα συμβιβασμού. Πώς να αντέξω να μπορώ να τον προπονήσω μόνο για Χ λεπτά ανά παιχνίδι και να μην δυσαρεστήσω το franchise του;», ανέφερε αρχικά.

Ακόμη, ρωτήθηκε και για όσους φεύγουν από την Ευρώπη για το ΝΒΑ και αναφέρθηκε στον Βασίλη Σπανούλη, λέγοντας: «Έχω βρεθεί αρκετές φορές σε αυτή την κατάσταση, αρχής γενομένης από την αναχώρηση του Σπανούλη για το Χιούστον. Το καλοκαίρι του 2006 ο προπονητής Τζεφ Βαν Γκάντι μίλησε με θετικά λόγια για τις ιδιότητες του Βασίλη, αλλά στη συνέχεια σκέφτηκε να τον χρησιμοποιήσει ως outbound σουτέρ όταν η μπάλα ήταν στα χέρια του Γιάο Μινγκ ή του Τρέισι ΜακΓκρέιντι. Ήταν ξεκάθαρο ότι δεν θα είχε την ίδια κατάσταση που είχε στον Παναθηναϊκό, αλλά μου είπε «Κόουτς, θέλω να ζήσω το όνειρό μου». Ποιοι είμαστε εμείς για να εμποδίσουμε έναν άνθρωπο να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες του;».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x