Ελλάδα Α2 / Β / Γ Εθνική

ΚΑΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ: Οικονομόπουλος και Καραχάλιος στο sport-fm.gr για την νέα σεζόν

Για τους στόχους της νέας σεζόν με τον ΚΑΟ Μελισσίων μιλούν στο sport-fm.gr οι Έκτορας Οικονομόπουλος και Βασίλης Καραχάλιος.

Ο ΚΑΟ Μελισσίων συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς την προετοιμασία του ενόψει της έναρξης της αγωνιστικής σεζόν 2019-2020 στην Β' Εθνική, με τους «πορτοκαλί» να φιλοξενούν την επόμενη Κυριακή 6/10 το Μαρούσι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Οικονομόπουλος: «Δεν φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο, το κλίμα στα Μελίσσια είναι το καλύτερο, το οποίο έχω συναντήσει στην καριέρα μου»

Την περσινή σεζόν με όχημα το πάθος του, τον ενθουσιασμό του, την εμπειρία από τους αρκετούς συλλόγους στους οποίους έβαλε το λιθαράκι του στην υπέρβαση των Μελισσίων που στέφθηκαν πρωταθλητές του Νότιου Ομίλου της Γ’ Εθνικής και πήραν την άνοδο για την Β’ Εθνική. Ο 29χρονός γκαρντ μίλησε στο sport-fm.gr για τους στόχους, τους οποίους έχει φέτος ο Σύλλογος των βορείων προαστίων, εξήρε το εξαιρετικό κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια της ομάδας, έπλεξε το εγκώμιο του κόουτς Δάγλα, ενώ αναφέρθηκε και στο φιλικό της Κυριακής απέναντι στον Πανερυθραϊκό αλλά και στην αναμέτρηση της πρεμιέρας του πρωταθλήματος στις 6 Οκτωβρίου απέναντι στο Μαρούσι. Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι η φετινή Β’ Εθνική πρόκειται να είναι μια πολύ ανταγωνιστική κατηγορία, καθώς διαθέτει αρκετές ισχυρές ομάδες.



«Από πέρυσι που η ομάδα ξεκίνησε ταπεινά με στόχο να παραμείνει στην κατηγορία σε σύντομο χρονικό διάστημα δείξαμε ότι με όχημα την δουλειά και την εξαιρετική μέθοδο που έχει το προπονητικό δίδυμο αποκτήσαμε εξαιρετική μέθοδο. Καταφέραμε κάτι, το οποίο στην αρχή της σεζόν δεν περίμεναν και πολλοί να στεφθούμε πρωταθλητές και να πάρουμε την άνοδο στην Β’ Εθνική. Πιστεύουμε στους εαυτούς μας. Έχουμε αποκτήσει ασφάλεια και σιγουριά στα πόδια μας», σημείωσε ο γκαρντ των «πορτοκαλί».

«Όσον αφορά το Μαρούσι αυτό που μας λέει ο κόουτς είναι να σεβόμαστε αλλά να μην φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο. Είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι. Δουλεύουμε πριν από κάθε αγώνα την τακτική που θα ακολουθήσουμε και έτσι στον αγώνα αποδίδουμε πολύ καλύτερα. Σίγουρα σε αυτό παίζει ρόλο η εξαιρετική ποιότητα χαρακτήρων που έχει η ομάδα, η θέληση για μάθηση και το πάρα πολύ καλό κλίμα που ξεκινά από την διοίκηση του Συλλόγου και μετά ακολουθούν οι προπονητές και οι παίκτες. Έχω αγωνιστεί σε αρκετές ομάδες αλλά αυτό που συμβαίνει στα Μελίσσια είναι κάτι, το οποίο εγώ προσωπικά πρώτη φορά συναντώ στην καριέρα μου. Είμαστε μια οικογένεια με όλη την σημασία της έκφρασης», επισήμανε ο 29ρονός πολύπειρος γκαρντ.

«Ο Πανερυθραϊκός είναι μια ομάδα, η οποία έχει μεγάλη εμπειρία από την Β’ Εθνική. Ο κόουτς Χουχουλής είναι πολύ έμπειρος. Την σεζόν 2011-2012 με πήρε στην ομάδα και άμεσα με έκανε ένα από τα βασικά γρανάζια στην μηχανή του Πανερυθραϊκού. Θα του είμαι ευγνώμων για πάντα. Είναι μια ομάδα με μέταλλο πρωταθλητισμού. Έχει ενισχυθεί σημαντικά το καλοκαίρι. Αρκετά παιδιά από την ομάδα έχουν αγωνιστεί στον Πανερυθραϊκό. Ο Παύλος ο Τοπάλης, ο Παναγιώτης ο Καραβανάς, ο Μηνάς ο Στεργίου. Πρόκειται για μια επίσης γειτονική ομάδα. Έχουμε τεράστια εμπιστοσύνη τόσο στο προπονητικό επιτελείο όσο και στις δυνάμεις μας. Είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι και εάν ακολουθήσουμε πιστά το αγωνιστικό μας πλάνο δεν έχουμε να φοβηθούμε καμία ομάδα. Το φιλικό απέναντι στον Πανερυθραϊκό είναι την Κυριακή στις 17:00 και αναμφίβολα θα είναι ένα πολύ καλό τεστ για να δούμε το αγωνιστικό επίπεδο, στο οποίο βρισκόμαστε», σημείωσε ο άσος της ομάδας του Αλέκου Δάγλα.

«Όσον αφορά το Μαρούσι αυτό που μας λέει ο κόουτς είναι να σεβόμαστε αλλά να μην φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο. Είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι. Δουλεύουμε πριν από κάθε αγώνα την τακτική που θα ακολουθήσουμε και έτσι στον αγώνα αποδίδουμε πολύ καλύτερα. Σίγουρα σε αυτό παίζει ρόλο η εξαιρετική ποιότητα χαρακτήρων που έχει η ομάδα, η θέληση για μάθηση και το πάρα πολύ καλό κλίμα που ξεκινά από την διοίκηση του Συλλόγου και μετά ακολουθούν οι προπονητές και οι παίκτες. Έχω αγωνιστεί σε αρκετές ομάδες αλλά αυτό που συμβαίνει στα Μελίσσια είναι κάτι, το οποίο εγώ προσωπικά πρώτη φορά συναντώ στην καριέρα μου. Είμαστε μια οικογένεια με όλη την σημασία της έκφρασης», επισήμανε ο 29χρονός πολύπειρος γκαρντ.

«Το Μαρούσι είναι μια εξαιρετική ομάδα με σπουδαία ιστορία. Τυγχάνει να είναι και γειτονική ομάδα. Έχει συμμετάσχει στην Ευρωλίγκα. Τους σεβόμαστε αλλά δεν τους φοβόμαστε. Αγωνίζομαι δέκα χρόνια ως επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής. Είναι η πρώτη φορά που δεν φοβάμαι κανέναν. Στα Μελίσσια ο κόουτς έχει εντρυφήσει την φιλοσοφία ότι δεν φοβόμαστε καμία ομάδα», σχολίασε ο Έκτορας Οικονομόπουλος.

«Όσα χρόνια παίζω μπάσκετ στο πίσω μέρος του μυαλού μου είναι το πόσους πόντους έχω πετύχει σε κάθε αναμέτρηση, τα ατομικά μου στατιστικά και ούτω καθεξής. Πέρυσι είχα ηγετικό ρόλο στην ομάδα. Η περσινή ήταν η πρώτη χρονιά στην καριέρα μου, κατά την οποία συνειδητοποίησα ότι το μπάσκετ δεν είναι αυτό, το οποίο νόμιζα. Ο κόουτς Δάγλας μου έδειξε μια διαφορετική οπτική για το άθλημα. Μόνος μου δεν θα είχα πετύχει τίποτα. Όλοι μαζί δημιουργήσαμε κάτι πολύ δυνατό. Ο Ηλίας Σωφρονάς αλλά και ο Παναγιώτης Καραβανάς συνέβαλλαν με την εμπειρία τους τα μέγιστα στην επιτυχία του συλλόγου. Ο Καραβανός έκανε ολημερίς προπονήσεις. Ο κόουτς Δάγλας δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στις προπονήσεις και δεν "αστειεύεται" καθόλου. Είναι 35 ετών και έδωσε το παράδειγμα σε όλους μας. Έκανε εντυπωσιακή χρονιά και ήταν ο στυλοβάτης της ομάδας. Βέβαια και άλλα παιδιά βγήκαν μπροστά. Ο Θάνος ο Κοντός, ο οποίος ήταν ψυχή πραγματικά. Ο Βασίλης ο Καραχάλιος και ο Βασίλης ο Κυπαρίσσης έδειξαν ότι διαθέτουν σπουδαία προσόντα και έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους. Δεν θέλω να αδικήσω κανέναν. Όλοι ήταν εξαιρετικοί», σημείωσε ο γκαρντ της ομάδας των βορείων προαστίων

«Πέρυσι χάσαμε σε ένα παιχνίδι που στα χαρτιά ήμασταν το φαβορί απέναντι στον Ίκαρο Σμύρνης και μου έχει μείνει αξέχαστε μια ατάκα του κόουτς Δάγλα ενώ ήμασταν καθ'οδόν για την Κρήτη για να αγωνιστούμε απέναντι στον Όφη. Χάσαμε από τους τελευταίους και πηγαίναμε να αντιμετωπίσουμε τους αήττητους. Ο κόουτς είχε ένα χαμόγελο στο πλοίο. Απέπνεε μια σιγουριά κι όλοι τον κοιτούσαμε απορημένοι. Χάσαμε από την τελευταία ομάδα και πηγαίναμε να παίξουμε απέναντι στον Όφη, ο οποίος ήταν αήττητος εντός έδρας. Σε ένα σημείο του αγώνα του ζήτησα την μπάλα, καθώς με διακατέχει έντονος ενθουσιασμός και άκουσα τον κόουτς να απαντά χαρακτηριστικά: "Στους τρελούς λέμε πάντα ναι!"».

«Η κατηγορία είναι μια πάρα πολύ δύσκολη κατηγορία φέτος. Όλες οι ομάδες είναι πολύ δυνατές. Είναι ο Δούκας, το Παπάγου, η Πεντέλη, ο Πανερυθραϊκός, ο Έσπερος Καλλιθέας, το Μαρούσι ενώ σίγουρα θα γίνει μεγάλη μάχη για την παραμονή. Στόχος μας είναι να σωθούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα και από εκεί και πέρα με την «τρέλα» που διαθέτει ο κόουτς καθώς δεν είναι λογικός θα κοιτάξουμε να φτάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα», κατέληξε ο άσος της ομάδας του Αλέκου Δάγλα.

Καραχάλιος: «Έξτρα κίνητρο για εμένα η εμπιστοσύνη που μου δείχνει ο κόουτς, είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε αντίπαλο»

Ο 22χρονoς Βασίλης Καραχάλιος έδειξε την περσινή σεζόν ότι διαθέτει απίστευτα ατομικά προσόντα. Όλο το μέλλον βρίσκεται μπροστά του, με τον ταλαντούχο πάουερ φόργουορντ να δηλώνει στο sport-fm.gr ότι ο αρκετός χρόνος συμμετοχής που του δίνει ο κόουτς Δάγλας δεν τον αγχώνει αντίθετα του δίνει ένα έξτρα κίνητρο, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι τα Μελίσσια μπορούν να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους.



«Το σημαντικότερο όλων είναι να έχουμε όλοι υγεία. Ο στόχος της ομάδας είναι η παραμονή. Κοιτάμε να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Να διεκδικήσουμε ο,τι καλύτερο μας αξίζει. Γενικά υπάρχει η νοοτροπία του refuse to lose. Παίζουμε με την ψυχή μας. Προπόνηση με την προπόνηση βελτιωνόμαστε. Την Κυριακή απέναντι στον Πανερυθραϊκό θα προσπαθήσουμε να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα και να δείξουμε σε τι αγωνιστικό επίπεδο βρισκόμαστε», υπογράμμισε ο Καραχάλιος.



«Ο προσωπικός μου στόχος για φέτος είναι να βελτιώνομαι διαρκώς. Πιστεύω ότι τόσο μπορώ να προσφέρω πράγματα στην ομάδα όσο και αυτή να μου προσφέρει. Ελπίζω να βοηθήσω την ομάδα όσο περισσότερο μπορώ. Ο κόουτς με εμπιστεύεται πολύ και η εμπιστοσύνη που δείχνει προς το πρόσωπό μου μου δίνει ένα έξτρα κίνητρο. Η προσεχής σεζόν θα είναι η πρώτη μου στην Β’ Εθνική. Δεν γνωρίζω το επίπεδο των συλλόγων. Σύμφωνα με τους συμπαίκτες μου που γνωρίζουν τις υπόλοιπες ομάδες ο Έσπερος είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, ο Πανερυθραϊκός και το Μαρούσι. Γενικά όλες οι ομάδες έχουν κάνει καλές μεταγραφές. Τα πάντα θα κριθούν στο τέλος. Γίνεται μια πολύ καλή προσπάθεια στον σύλλογο. Έχουμε και τον γυμναστή της ομάδας, τον Λευτέρη τον Ευσταθίου. Το κλίμα στις τάξεις της ομάδας είναι εξαιρετικό. Σιγά- σιγά οι νέοι παίκτες προσαρμόζονται στις απαιτήσεις του προπονητή και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε αντίπαλο», σημείωσε ο 22χρονος πολλά υποσχόμενος πάουερ φόργουορντ των «πορτοκαλί».

Επιμέλεια: Βασίλης Μιχάλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x