Η αποχώρηση του Παναθηναϊκού από την Ευρωλίγκα και η μετακόμιση στο Basketball Champions League δεν είναι τόσο μακρινή όσο φάνταζε κάποτε.

«Αν ανοίξει η πόρτα για την FIBA, νομίζω πως ο Παναθηναϊκός είναι ο πρώτος που θα πάει», τόνισε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Δημήτρης Κοντός και πρόσθεσε: «Έχουν διαρραγεί τόσο πολύ οι σχέσεις με τον Τζόρντι Μπερτομέου και δεν βλέπω να μακροημερεύει η Ευρωλίγκα, γιατί υπάρχουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Η FIBA δείχνει πιο έτοιμη και ισχυρή οικονομικά, απλώς τώρα δεν είναι εύκολο να γίνει μαζική έξοδος ομάδων. Σε βάθος τριετίας όμως πιστεύω πως θα αλλάξουν πολλά. Δεν πρόκειται ο Παναθηναϊκός να πληρώσει ρήτρα για να φύγει, αλλά το θέμα είναι πως υπάρχουν πράγματα που δεν έχουν τηρηθεί από την πλευρά της Ευρωλίγκας».

Όσο για το λόγο της αναβολής της προγραμματισμένης για σήμερα συνέντευξης Τύπου; «Σίγουρα κάτι προέκυψε για να αναβληθεί μια συνέντευξη Τύπου που είχε προγραμματιστεί εδώ και μέρες. Στο προσεχές διάστημα θα γίνει η συνέντευξη Τύπου, αλλά ακόμη δεν έχουμε κάποια πληροφόρηση για τη νέα ημερομηνία».

Τέλος, για το θέμα Καλάθη είπε: «Έχω την αίσθηση πως το να συνεχίσουν μαζί Παναθηναϊκός και Καλάθης είναι στα όρια του αδύνατου».