Ελλάδα

Εντυπωσιακός Κολοσσός, «πάτησε» το τραγικό Περιστέρι

Πιάνοντας υψηλά στάνταρ απόδοσης, ο Κολοσσός Ρόδου επικράτησε 80-65 του Περιστερίου κι έκανε βήμα παραμονής.

Ήταν… Κολοσσός! Η ομάδα της Ρόδου πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση και επιβλήθηκε με 80-65 του Περιστερίου.

Έτσι, οι «νησιώτες» ανέβηκαν στο 5-7 και μπορούν να αισθάνονται πιο… ασφαλείς στην κατηγορία. Κορυφαίοι για τους θριαμβευτές οι Καντέρ (22 πόντοι, 11 ριμπάουντ), Άρτις (16 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 6 ασίστ) και Ξανθόπουλος (10 πόντοι, 6 ασίστ).

Από την άλλη, η ομάδα των δυτικών προαστίων -που παρατάχθηκε χωρίς τον Γιάννη Μπουρούση (λόγω ενοχλήσεων προφυλάχθηκε εν όψει Ρίγας) και τον τραυματία Μάντζαρη- υποχώρησε στο 7-5 κι έχασε πολύτιμο έδαφος στην κούρσα για την τετράδα. Πάλεψαν οι Τζόουνς (14 πόντοι, 12 ριμπάουντ), ΜακΛιν (16 πόντοι, 6 ριμπάουντ), αρνητικοί στο ντεμπούτο τους οι Γούνταρντ και Γκουτιέρες.

Το ματς
Ο Κολοσσός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και με τον Ζάρα να εκτελεί, έτρεξε 7-0 και πήρε μικρό προβάδισμα (11-5 στο 4’). Σε εκείνο το σημείο, οι παίκτες του Πεδουλάκη «έσφιξαν» αμυντικά και περιόρισαν τους γηπεδούχους.

Με σερί 9-0, η ομάδα των δυτικών προαστίων ανέτρεψε την κατάσταση και πέρασε μπροστά (11-14 στο 8’). ΜακΛιν και Πέτεγουεϊ εκτέλεσαν στο φινάλε της πρώτης περιόδου κι έφεραν τους φιλοξενούμενους στο +5 (13-18).

Το 2ο δεκάλεπτο ήταν παράσταση για ένα ρόλο, με τους «νησιώτες» να κυριαρχούν απόλυτα. Το 19-22 (12’) μετατράπηκε σε 35-24 (16’) με επιμέρους 16-2 για τους γηπεδούχους, που εκμεταλλεύτηκαν τη νωθρότητα του Περιστερίου.



Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν λύσεις στο πρόσωπο του Τζόουνς, αλλά ήταν φανερό πως ο Κολοσσός ήταν στη ζώνη του… λυκόφωτος. Με τον Άρτις να εκτελεί έξω από τα 6,75μ., η ομάδα της Ρόδου έκλεισε το ημίχρονο με «αέρα» 12 πόντων (42-30).

Στην εκκίνηση της 3ης περιόδου, οι παίκτες του Πεδουλάκη βελτίωσαν την απόδοσή τους και «έπνιξαν» τους γηπεδούχους. Με επιμέρους σκορ 11-2, οι «πρίγκιπες της δυτικής όχθης» έριξαν τη διαφορά (46-41 στο 25’) κι έδειξαν ότι έχουν σφυγμό.

Στις πρώτες στιγμές της 4ης περιόδου, το Περιστέρι έδειχνε να πατάει καλύτερα και με λέι-απ του νεοαποκτηθέντα Γούνταρντ, πέρασε μπροστά στο σκορ (58-60 στο 33’) μετά από αρκετή ώρα.



Κι ενώ όλα έδειχναν ότι βαδίζουμε προς ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, οι φιλοξενούμενοι υπέστησαν μπλακ-άουτ. Με σερί 13-0 (!) σε μια κρίσιμη καμπή του αγώνα, η ομάδα της Ρόδου ανέτρεψε πλήρως την κατάσταση και απέκτησε διψήφια διαφορά (71-60 στο 34’) βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη της. Στην αντίπερα όχθη, οι παίκτες του Πεδουλάκη δεν είχαν τα κουράγια να το παλέψουν και μοιραία υποχρεώθηκαν στην ήττα (80-65).

Τα δεκάλεπτα: 13-18, 42-30, 56-52, 80-65.

Έκανε τη διαφορά: Τρεις παίκτες θα μπορούσαν να μοιραστούν τον τίτλο του κορυφαίου για τον Κολοσσό. Ο «εγκέφαλος» αυτής της ομάδας, Βασίλης Ξανθόπουλος, ο πληθωρικός Ντόμινικ Άρτις και ο ανίκητος Κερέμ Καντέρ. Δίνουμε όμως το βραβείο του MVP στον Τούρκο φόργουορντ, ο οποίος έσπασε τα κοντέρ: 22 πόντοι με 8/14 εντός παιδιάς, 12 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 0 λάθη! Τι άλλο να κάνει;

Για… πάγκο: Τα πρώτα δείγματα γραφής του νεοφερμένου γκαρντ του Περιστερίου, Χόρχε Γκουτιέρες, μόνο… θετικά δεν ήταν. Ο Μεξικανός ήταν απογοητευτικός στο ντεμπούτο του κι έκανε περισσότερο ζημιά στην ομάδα του (3/10 εντός παιδιάς, 2 λάθη), παρά τη βοήθησε.

Η στιγμή του ματς: Με την μπάλα να… καίει και το σκορ στο 66-60, ο Γκόινς ευστόχησε σε τρίποντο κι έφερε την ομάδα του στο +9 (69-60 στο 35’).

Το στατιστικό του αγώνα: Τα 4/19 τρίποντα του Περιστερίου, που έσπασε τα… καλάθια με τις προσπάθειες των παικτών του από την περιφέρεια.





Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x