Ελλάδα

Με επική αντεπίθεση, λύγισε τον Ηρακλή και σώθηκε η Λάρισα!

Στην Basket League θα αγωνίζεται και την επόμενη σεζόν η Λάρισα, που επικράτησε 80-76 του Ηρακλή με τρομερή ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο.

Τι κι αν βρέθηκε να χάνει με 13 πόντους από μια πιο ποιοτική ομάδα στα μισά της 3ης περιόδου… Η Λάρισα έφτασε στην ανατροπή του σκηνικού, αφού επιβλήθηκε 80-76 του Ηρακλή και θα παραμείνει στα «μεγάλα σαλόνια»!

Στο 6-16 ανέβηκαν οι Θεσσαλοί, που ευνοούνται σε πιθανή ισοβαθμία με το Μεσολόγγι και ως εκ τούτου αποφεύγουν την τελευταία θέση. Κορυφαίοι για την ομάδα του Παπανικολόπουλου οι Ρας (23 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και Ουάσινγκτον (12 πόντοι, 8 ριμπάουντ), καθοριστικός ο Παπαδάκης, που πέτυχε τρίποντο… νίκης ένα λεπτό πριν από τη λήξη.

Από την άλλη, ο Γηραιός υποχώρησε στο 7-12 και μπλέκει σε περιπέτειες, όσον αφορά την παρουσία του στην οκτάδα. Διακριθέντες από τους φιλοξενούμενους οι Χάνλαν (18 πόντοι) και Ίμπανκς (18 πόντοι, 8 ριμπάουντ).

Το ματς
Ο Ηρακλής μπήκε πιο συγκεντρωμένος στο παιχνίδι και από τα πρώτα λεπτά απέκτησε το προβάδισμα, με τους Χάνλαν και Ίμπανκς να είναι ασταμάτητοι (6-10 στο 5’). Με εφαλτήριο την καλή άμυνα, οι Θεσσαλονικείς απομακρύνθηκαν ακόμα περισσότερο (9-17 στο 7’) κι έδειχναν να ελέγχουν το ρυθμό του αγώνα.

Την ίδια ώρα οι παίκτες του Παπανικολόπουλου είχαν μπλοκάρει επιθετικά και σκόραραν μόνο με βολές. Μ’ αυτά και μ’ αυτά, το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους φιλοξενούμενους να έχουν «αέρα» 9 πόντων (15-24).

Βεργίνης και Χάτσερ πήραν τη σκυτάλη από τους συμπαίκτες τους στην εκκίνηση της 2ης περιόδου και διατήρησαν τη διαφορά των 9 πόντων για τον Γηραιό (23-32 στο 13’). Με τρίποντο του Παπαδάκη, οι Θεσσαλοί μείωσαν (29-34 στο 15’), ωστόσο η αντίδρασή τους ήταν σπασμωδική.

Κι αυτό διότι δεν είχαν τον τρόπο να περιορίσουν τα ατού του Ηρακλή, που απομακρύνθηκε με +10 στο φινάλε του ημιχρόνου (33-43).
Στην 3η περίοδο οι δύο ομάδες ξεκίνησαν μουδιασμένα και επιδόθηκαν σε άστοχες προσπάθειες. Με τους Ίμπανκς και Χάγκινς να πυροβολούν, η ομάδα του Σκουρτόπουλου ξέφυγε με 13 πόντους (45-58) για πρώτη φορά στο ματς (27’).



Παρ’ όλα αυτά, στο τελευταίο τρίλεπτο της περιόδου η Λάρισα κυριάρχησε κι «έσφιξε» αμυντικά. Με επιμέρους σκορ 9-2, η ομάδα του Παπανικολόπουλου πλησίασε και γύρισε το μομέντουμ του αγώνα στο φινάλε του 3ου δεκαλέπτου (54-60).

Με την αυτοπεποίθηση στα ύψη μπήκαν στην 4η περίοδο οι Θεσσαλοί, που έτρεξαν σερί 8-0 και πέρασαν μπροστά (68-67 στο 35’) για πρώτη φορά μετά την αρχή του αγώνα. Στην αντίπερα όχθη, οι παίκτες του Ηρακλή δεν είχαν την απαιτούμενη συγκέντρωση σε άμυνα και επίθεση.

Στα τελευταία λεπτά το ματς εξελίχθηκε σε θρίλερ, ωστόσο βγήκε μπροστά ο Παπαδάκης, που ευστόχησε σε τρίποντο κι έστειλε τους γηπεδούχους στο +3 (75-72) με ένα λεπτό για το φινάλε.

Στα εναπομείναντα δευτερόλεπτα, οι Θεσσαλονικείς δεν είχαν τον τρόπο να επιστρέψουν, αφού και οι παίκτες της Λάρισας αποδείχθηκαν ψύχραιμοι από τη γραμμή των βολών κι έφτασαν στο τελικό 80-76, που τους χαρίζει την παραμονή.



Τα δεκάλεπτα: 15-24, 33-43, 54-60, 80-76.



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x