Ελλάδα

Ασταμάτητο το Λαύριο, πέρασε και από τη Λάρισα

Την 7η σερί νίκη του πανηγύρισε το εντυπωσιακό Λαύριο, που έφυγε με το ροζ φύλλο αγώνα από τη Λάρισα (58-66).

Λαύριο για τετράδα!

Το «τρένο» του Χρήστου Σερέλη δεν σταμάτησε ούτε στη Λάρισα, όπου έφτασε στο διπλό (58-66) και πανηγύρισε την 7η συνεχόμενη νίκη του (7-3).

Η ομάδα της ανατολικής Αττικής έδειξε για μια ακόμα φορά την ποιότητά της και -παρά την αστοχία της στο πρώτο δεκάλεπτο- έφερε το παιχνίδι στο δικό της τέμπο.

Κορυφαίοι για τους νικητές οι Ντέιβις (19 πόντοι, 5 ριμπάουντ), Ντιαλό (14 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και Μουράτος (11 πόντοι, 4 ασίστ). Από την άλλη, για τους Θεσσαλούς διασώθηκε ο Παπαδάκης, που πάλεψε μόνος του (14 πόντοι).

Το ματς
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν αρκετά νευρικά το παιχνίδι και επιδόθηκαν σε μια σειρά από άστοχες επιθέσεις. Η Λάρισα πήρε μπρος στο δεύτερο μισό της πρώτης περιόδου και με οδηγό τον Ρας, έτρεξε σερί 8-0, που την έφερε στο +7 (14-7 στο 6’).

Από την άλλη, το Λαύριο δεν είχε τον τρόπο να συνδεθεί με το αντίπαλο καλάθι: είναι χαρακτηριστικό πως ολοκλήρωσε το πρώτο δεκάλεπτο με 4/21 εντός πεδιάς κι έχοντας μόλις 9 πόντους ενεργητικό (17-9).

Οι γηπεδούχοι διατήρησαν τη διαφορά τους και στην εκκίνηση της δεύτερης περιόδου (24-17 στο 13’), αλλά κάπου εκεί οι παίκτες του Σερέλη ανέβασαν στροφές και κυριάρχησαν στις δύο άκρες του παρκέ.



Με ένα εντυπωσιακό σερί 14-0, η ομάδα της ανατολικής Αττικής ανέτρεψε πλήρως την κατάσταση και ξέφυγε με +7 (24-31 στο 17’). Από την άλλη, οι Θεσσαλοί έμειναν άποντοι για περίπου 5 λεπτά και βρήκαν λύσεις μόνο στο πρόσωπο του Παπαδάκη. Η λήξη του ημιχρόνου βρήκε τους φιλοξενούμενους στο +6 (28-34).

Η νευρικότητα επανήλθε και στις δύο πλευρές στην 3η περίοδο: είναι χαρακτηριστικό πως η Λάρισα χρειάστηκε σχεδόν 4,5 λεπτά για να σκοράρει. Στην αντίπερα όχθη, το Λαύριο είχε περισσότερες λύσεις και ξέφυγε με διψήφια διαφορά (34-44 στο 27’).

Παρ’ όλα αυτά, οι «οικοδεσπότες» αντέδρασαν στο τελευταίο τρίλεπτο της περιόδου και με μπροστάρη (πάλι) τον Παπαδάκη, μείωσαν στο -6 (42-48) βάζοντας φωτιά στο ματς.

Όπως αναμενόταν, το 4ο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε ντέρμπι, από τη στιγμή που οι παίκτες του Παπανικολόπουλου δεν έδειχναν καμία διάθεση να τα παρατήσουν. Μάλιστα, πλησίασαν ακόμα περισσότερο (47-50 στο 32’) και μετέφεραν την πίεση στο στρατόπεδο των φιλοξενούμενων.

Εντούτοις, η ομάδα του Σερέλη έβγαλε χαρακτήρα και απομακρύνθηκε εκ νέου (49-58 στο 36’). Οι προσπάθειες του Γκόρντον να κρατήσει ζωντανούς τους γηπεδούχους αποδείχθηκαν απέλπιδες, αφού το Λαύριο διατήρησε την ψυχραιμία του: με μεγάλο τρίποντο του Μουράτου ξέφυγε στο +6 (56-62), δύο λεπτά πριν από το φινάλε.

Στα τελευταία 90 δευτερόλεπτα η Λάρισα απώλεσε τελείως τη συγκέντρωσή της κι έκανε τραγικές επιλογές στην επίθεση, με συνέπεια να μην καταφέρει να πλησιάσει ακόμα περισσότερο. Κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στο τελικό 58-66, που χάρισε το ροζ φύλλο αγώνα για 7ο σερί ματς στην ομάδα της ανατολικής Αττικής.

Τα δεκάλεπτα: 17-9, 28-34, 42-48, 58-66.

Έκανε τη διαφορά: Με τους Κόζεϊ και Κάρτερ εκτός ρυθμού, ο φόργουορντ του Λαυρίου, Ντέβιν Ντέιβις, βγήκε μπροστά και κουβάλησε την ομάδα του στα δύσκολα. Σταμάτησε στους 19 πόντους με πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας (7/11 εντός πεδιάς), κατέβασε 5 ριμπάουντ, μοίρασε 2 ασίστ και είχε 2 τάπες.

Για… πάγκο: Με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του είχε αφήσει θετικότατες εντυπώσεις, ωστόσο σήμερα ο φόργουορντ της Λάρισας, Τζέιμς Γουέμπ, ήταν… σκιά του καλού εαυτού του. Ολοκλήρωσε το ματς με μόλις 6 πόντους και 2/13 εντός πεδιάς.

Η στιγμή του ματς: Την ώρα που οι Θεσσαλοί σκάρωναν την αντεπίθεσή τους, ήρθε το τρίποντο του Μουράτου για να δώσει «αέρα» 6 πόντων στους φιλοξενούμενους, με δύο λεπτά για τη λήξη, διαφορά που απέκτησε μεγαλύτερη αξία σε ένα τόσο «κλειστό» παιχνίδι.

Το στατιστικό του αγώνα: Μόλις 5/9 βολές και 13/36 δίποντα είχαν οι γηπεδούχοι.





Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x