NBA

ΛεΜπρόν Τζέιμς: Το 2011 έφτασε μία… ανάσα από το NFL!

Σε μία μεγάλη αποκάλυψη αναφορικά με την αλλαγή… πλεύσης που σκέφτηκε πολύ σοβαρά να κάνει το 2011, προχώρησε ο ΛεΜπρόν Τζέιμς!

Από «Βασιλιάς» του ΝΒΑ, παραλίγο… Βασιλιάς του NFL!

Το 2011, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς σκέφτηκε πολύ σοβαρά να αφήσει τα παρκέ και αντί να συμμετέχει σε τελικούς του ΝΒΑ να διεκδικήσει ένα δαχτυλίδι σε Super Bowl! Και αυτό, δεν είναι μία απλή φήμη, είναι η αποκάλυψη που έκανε ο αστέρας του «μαγικού κόσμου» σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στο «Athletic».

Εκείνη τη χρονιά, ο ΛεΜπρόν ήταν 26 ετών και στο ΝΒΑ δεν υπήρχε αγωνιστική δραστηριότητα, αφού είχε lockout. Μάλιστα, την αμέσως προηγούμενη χρονιά και όλο το καλοκαίρι είχε δεχθεί έντονη κριτική και μεγάλη αμφισβήτηση, καθώς οι Χιτ –που έπαιζε τότε- είχαν χάσει το πρωτάθλημα από τους Ντάλας Μάβερικς, του Ντιρκ Νοβίτσκι. Ήταν η εποχή, δηλαδή, που ο «Βασιλιάς» ήταν… γυμνός, καθώς ακόμη δεν είχε φορέσει δαχτυλίδι…

Στο μεταξύ, ο ΛεΜπρόν εκτός από μεγάλος φαν του αμερικανικού φούτμπολ, υπήρξε και αθλητής του, όταν πήγαινε σχολείο, παίρνοντας μέρος σε αντίστοιχα πρωταθλήματα. Το 2011, λοιπόν, ο ιδιοκτήτης των Τέξας Κάουμποϊς, Τζέρι Τζόουνς, του είχε κάνει επίσημη πρόταση να συμμετέχει σε δοκιμαστικές προπονήσεις της ομάδας, με σκοπό να διεκδικήσει μία θέση στο ρόστερ τους! Μάλιστα, αντίστοιχη πρόταση είχε λάβει τότε και από τον προπονητή των Σιάτλ Σίχοκς, Πιτ Κάρολ.

Όπως φάνηκε από την πορεία της καριέρας του, ο «Βασιλιάς» δεν δέχθηκε τις προτάσεις, με τον ίδιο πάντως να δηλώνει: «Πιστεύω ότι θα είχα καταφέρει να μπω σε μία ομάδα. Το σημαντικό είναι ότι δεν με ενδιαφέρει να δουλέψω για κάτι. Οπότε εάν ήταν να συμμετέχω σε δοκιμαστικά είτε στους Κάουμποϊς, είτε στους Σίχοκς, θα τα είχα καταφέρει. Ξέρω τι είμαι ικανός να κάνω στο φούτμπολ. Ειδικά, τότε στην ηλικία που ήμουν».

Τελικά, το lockout του 2011 στο ΝΒΑ έληξε τα ανήμερα των Χριστουγέννων, με τον ΛεΜπρόν να… δικαιώνεται για την επιλογή του, καθώς ακολούθησαν τα back to back πρωταθλήματα με τους Χιτ (2012-13) και αργότερα εκείνο με τους Καβαλίερς (2016), μέχρι το περσινό με τους Λέικερς.

Ο ΛεΜπρόν ως αθλητής φούτμπολ στο σχολείο:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x