Ελλάδα

Λεπενιώτης στον ΣΠΟΡ FM: «Υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από τις ομάδες»

Θετικές είναι αρκετές ομάδες ελληνικές και ευρωπαϊκές, να παίζουν φιλικά τις Δευτέρες με τον Ολυμπιακό, όπως είπε ο Νίκος Λεπενιώτης στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Αρκετά μεγάλη είναι η ανταπόκριση των ομάδων, ώστε να συμμετέχουν στη νέα προσπάθεια του Ολυμπιακού μετά τα φιλικά ματς τις Δευτέρες, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Νίκος Λεπενιώτης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Λεπενιώτης στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στους Νίκο Ζέρβα, Δημήτρη Κοντό και Σταύρο Χονδροθύμιο:

Για την πρωτοβουλία του Ολυμπιακού με τα φιλικά της Δευτέρας: «Ήταν για εμάς κάτι που σκεφτόμασταν καιρό. Από πρώτο κύμα της πανδημίας και τη δωρεά των προέδρων στο ΕΣΥ. Το καλοκαίρι σκεφτόμασταν πώς να συμβάλουμε ως Ολυμπιακός. Σκεφτήκαμε διάφορες δράσεις και κάτι που θα είχε πολλαπλά μηνύματα, αλλά και να αγωνίζεται η ομάδα σε νεκρές ημέρες. Μέσα από τη δράση και ιδιαίτερο μπίζνες πλαν να συμβάλουμε στο σύστημα υγείας και να περάσουμε το μήνυμα που πρέπει. Οι αθλητές λόγω της προβολής και της ανταπόκρισης στο κοινό μπορούν να περάσουν εύκολα τα μηνύματα που αφορούν στην προστασία. το σκεφτόμασταν και καιρό και θα ξεκινήσουμε από την επόμενη εβδομάδα».

Για το πόσο εφικτό είναι να παίξουν ξένες ομάδες: «Είναι ένα πρόγραμμα δύσκολο να υλοποιηθεί, αλλά λόγω των ειδικών συνθηκών θα προκύψουν ευκαιρίες. Αυτό θα πάει μέχρι το τέλος της σεζόν και θεωρούμε ότι θα υπάρξουν αρκετές Δευτέρες που θα μπορέσουμε να παίξουμε τα παιχνίδια αυτά. Σίγουρα πιο εύκολο θα είναι να παίξουμε με ελληνικές ομάδες, αλλά και ευρωπαϊκές που να έχουν ακυρωθέντα παιχνίδια. Έχουμε εντοπίσεις τις Δευτέρες. Έχουμε μιλήσει με αρκετές ομάδες Ευρωλίγκας και άλλων χωρών. Υπάρχει ανταπόκριση λόγω του σκοπού και θέλουν όλοι να γίνουν μέρος αυτής της προσπάθειας».

Για την γνώμη των παικτών: «Οι παίκτες δεν τους αρέσει πολύ η προπόνηση και θέλουν παιχνίδια. Αλλά, έχουν δείξει ανταπόκριση και καταλαβαίνουν τον σκοπό. Έτσι θα τους δοθεί ευκαιρία να παίξουν κάποια περισσότερα λεπτά. Να επανέλθουν οι τραυματίες. Αυτό θα έχει και θετικά αγωνιστικά στοιχεία».

Για τα οικονομικά κίνητρα: «Το πλάνο θα αρχίσει να υλοποιείται. Θέλαμε να δημιουργήσουμε την πλατφόρμα αλληλεγγύης, όπως την λέμε. Μέσα και από την ΕΡΤ, που συμπληρώνει την προσπάθειά της να βάλει το ελληνικό μπάσκετ στην ελεύθερη τηλεόραση. Θεωρούμε ότι η Δευτέρα είναι καλή μέρα τηλεοπτικά. Οι χορηγοί θα συμβάλουν οικονομικά στο κομμάτι. Έχουμε κάνει αρκετέ κουβέντες με οργανισμούς και ιδρύματα και θα βοηθήσουν και αυτοί. Κάθε εβδομάδα και κάθε μήνα θα ανακοινώνουμε όλες τις προσφορές που θα κάνουμε. Στόχος δεν είναι μόνο να μαζέψουμε χρήματα, αλλά να ενισχύσουμε την ψυχολογία του κόσμου. Να περνάμε τα μηνύματα “μένουμε σπίτι”, “μένουμε ασφαλείς” και “τηρούμε τα μέτρα”. Επίσης, θεωρούμε ότι το πρόγραμμα θα βοηθήσει την υγεία. Θέλουμε να αναδείξουμε τους ήρωες που παλεύουν καθημερινά. Τους γιατρούς τους νοσοκόμους, τους υπαλλήλους της πολιτικής προστασίας… Να τους βγάλουμε μπροστά και να δείξουμε το πρόσωπο της μάχης κατά της πανδημίας. Αυτό το πρόγραμμα θα ξετυλίγεται σιγά σιγά από την επόμενη εβδομάδα».

Για την ΕΡΤ και αν μπορεί να συνδυαστεί με την κεντρική διαχείριση όταν επιστρέψει ο Ολυμπιακός στην Α1: «Δεν κάναμε τη συμφωνία με προοπτική την επόμενη χρονιά. Σχεδιάσαμε το πρότζεκτ. Είχαμε συμβόλαιο με την Cosmote εάν παίζαμε στην Α1. Είχαμε συζητήσει και με άλλα κανάλια αυτό το πρότζεκτ. Η ΕΡΤ το είδε ζεστά και θεώρησε ότι ταιριάζει αυτό το πρότζεκτ, που έχει κοινωνική προέκταση. Αυτό ήταν το ιδανικό σενάριο. Από ‘κει θα βοηθήσουμε ένα πολύ ωραίο πρόγραμμα που θα ευχαριστήσει τους φιλάθλους».

Για το αν θα γίνει φιλικό με τον Παναθηναϊκό: «Αυτά τα ντέρμπι δεν είναι για φιλικά. Είναι από τα μεγαλύτερα ντέρμπι στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Το ιδανικό είναι να βλέπουμε παιχνίδια που ο ένας να θέλει να κερδίσει τον άλλον. Νομίζω το ντέρμπι αυτό πρέπει να είναι επίσημο και στον υψηλότερο βαθμό δυσκολίας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x