Η πολύκροτη δίκη για την απόλυση του Ρικ Πιτίνο από το κολέγιο του Λούιβιλ βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο Αμερικανός τεχνικός διεκδικεί μέχρι και 40 εκατ. δολάρια ως αποζημίωση από το κολέγιο που εργαζόταν θεωρώντας αβάσιμη την απόλυσή του.

Η νομική υπεράσπιση του κολεγίου επιχείρησε ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστή Ντέιβιντ Χέιλ να αποδείξει πως βάσει όσων αναγράφονταν στο συμβόλαιό του, ο Αμερικανός τεχνικός φέρει ευθύνη για το σκάνδαλο που ξέσπασε πριν λίγα χρόνια όταν αποδείχτηκε πως το κολέγιο χρησιμοποιούσε αθέμιτα μέσα (συμβόλαια αθλητικών εταιρειών, συνοδούς πολυτελείας κλπ.) για να προσελκύσει παίκτες. Η πλευρά του 66χρονου προπονητή ανέφερε με τη σειρά της πως από τη στιγμή που δεν αποδείχτηκε ποτέ ευθύνη του για τα συγκεκριμένα σκάνδαλα (μάλιστα υπάρχει και σχετική έγγραφη κατάθεση υπέρ της αθωότητάς του) η απομάκρυνσή του ήταν αδικαιολόγητη.

Ο δικαστής αποφάσισε να δώσει προθεσμία τριών εβδομάδων στην πλευρά του Ρικ Πιτίνο για να καταθέσει υπομνήματα και συμπληρωματικά στοιχεία, ενώ στη συνέχεια το Λούιβιλ θα έχει δέκα ημέρες προθεσμία για να τα αντικρούσει, προτού μπούμε στην τελική ευθεία για την έκδοση της απόφασης.