Γενικά

Μεγάλη δωρεά στην εκστρατεία του BlackLivesMatter από τον Πάτι Μιλς

Κίνηση ανθρωπιάς από τον Πάτι Μιλς που αποφάσισε να δωρίσει όλο το ποσό του μισθού του (κοντά στις 900.000 ευρώ) από την υπόλοιπη χρονιά σε οργανώσεις που δρουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο παίκτης των Σαν Αντόνιο Σπερς που αγωνίζεται από το 2009 στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον κόσμο αποφάσισε να μην μείνει σε λόγια και να κινηθεί άμεσα για να καταπολεμηθεί το φαινόμενο της κοινωνικής διαφοροποίησης.

Μάλιστα, αποφάσισε να δωρίσει όχι μέρος του μισθού του αλλά όλο το ποσό που θα αποκτήσει από τη συνέχεια της χρονιάς, που διεκόπη ξαφνικά το Μάρτιο λόγω του ιού. Έτσι, λοιπόν, στα εναπομείναντα οκτώ παιχνίδια ο μισθός του θα δοθεί σε οργανισμούς που δρουν ενάντια σε κάθε μορφή ρατσισμού.

«Θα δώσω ακόμη και τα λεπτά από το μισθό που θα έχω τα επόμενα 8 παιχνίδια και θα το προσφέρω απευθείας σε οργανώσεις που καταπολεμούν το ρατσιστικό φαινόμενο και τις κοινωνικές ανισότητες. Θα παίξω στο Ορλάντο γιατί δεν θέλω να χαθεί ούτε ένα δολάριο που θα μπορούσε να διατεθεί απευθείας στις κοινότητες των μαύρων».

Φυσικά, η κίνησή του επικροτήθηκε και από την ομάδα του που έσπευσε στο twitter να επιδοκιμάσει αυτήν την απόφαση.



Επιμέλεια: Φαίη Λέντα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x