Ελλάδα

«Μέθυσε» με… νερό ο Άρης!

Στο κατάμεστο Nick Gallis Hall και με έναν Γουότερς… να τον πιεις στο ποτήρι, ο «ψυχωμένος» Άρης επικράτησε 77-68 του κακού (ελλείψει Καλάθη) Παναθηναϊκού και μείωσε τη σειρά σε 2-1!

Δεν… πεθαίνει μέσα στο κατάμεστο Παλέ ο Άρης!

Οι ψυχωμένοι κίτρινοι ήταν «αφεντικό» από την αρχή σχεδόν της αναμέτρησης και ύστερα από πέντε φετινές ήττες, επικράτησαν 77-68 του Παναθηναϊκού και μείωσαν την ημιτελική σειρά της Α1 σε 2-1.

Εντελώς διαφορετική εμφάνιση για τους κίτρινους, σε σχέση με τα δύο πρώτα ματς, την ώρα που το τριφύλλι παρουσίασε κακή εικόνα (15 λάθη), με λίγες λύσεις και την απουσία του Καλάθη (ένιωσε ενοχλήσεις τελευταία στιγμή) να κάνει κάτι παραπάνω από… μπαμ.

Επικό παιχνίδι του Γουότερς που σταμάτησε στους 21 πόντους με 9/13 σουτ και κάποια απίστευτα καλάθια προς το φινάλε της αναμέτρησης, από κοντά ο ΜακΝίλ (21π.) ο οποίος… τρελάθηκε στο δεύτερο μέρος. Από πλευράς πρασίνων, 14 είχε ο Ραντούλιτσα, άλλους τόσους αλλά με 3/10 σουτ ο Γουίλιαμς και 11 ο Διαμαντίδης με 5 ασίστ. Άστοχοι οι Φώτσης (1/7), Γκιστ (2/7), Φελντέιν (3/8), έδωσε μάχες στην άμυνα ο Χαραλαμπόπουλος, αλλά δεν βοήθησε μπροστά.

Την Τετάρτη, ξανά στην Θεσσαλονίκη, το τέταρτο παιχνίδι.

Το ματς

Ντέρμπι με τα όλα του στο πρώτο πεντάλεπτο, στο Αλεξάνδρειο. Εκεί όπου Άρης και Παναθηναϊκός συμβάδιζαν στο σκορ (8-8), χάρη στο κρεσέντο των Ουάιτ και Γουίλιαμς αντίστοιχα, την ώρα που οι άμυνες είχαν την τιμητική τους και οι σκληρές «μάχες» έδιναν κι έπαιρναν… Και ξαφνικά η εικόνα του αγώνα «άλλαξε». Με… βομβαρδισμό εκατέρωθεν και τα back to back τρίποντα από Διαμαντίδη-Φελντέιν (που πέρασαν στο παρκέ) να γράφουν το 13-16, την ώρα. Το παιχνίδι είχε αποκτήσει πολύ γρήγορο ρυθμό, το ένα καλάθι διαδεχόταν το άλλο, οι Αμερικανοί του Άρη μπήκαν στην εξίσωση και κατάφεραν να οδηγήσουν την ομάδα τους στο οριακό προβάδισμα, 23-22, στο φινάλε της περιόδου «απαντώντας» στον πράσινο πλουραλισμό (με σταθερά τον Γουίλιαμς).

inner

Οι παίκτες του Πεδουλάκη… δεν μπήκαν ποτέ στην εκκίνηση της δεύτερης περιόδου. Με κακή άμυνα, χωρίς σκορ για παραπάνω από 4’, με λάθη και μοιραία οι κίτρινοι –που το έβλεπαν… βαρέλι το καλάθι- χτύπησαν στο ψαχνό! Το σερί τους 9-0, ξεσήκωσε το Nick Gallis Hall και οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν ακόμα και με 10, 32-22.Οι πράσινοι επιχείρησαν να αντεπιτεθούν (την ώρα που έλειπε ο Καλάθης, ο Χέινς δεν ήταν «καλά» και ο Μποχωρίδης δεν μπορούσε να δώσει το κάτι παραπάνω στην επίθεση), αλλά ο Άρης συνέχισε να βρίσκει λύσεις και κρατούσε «ασφάλεια», 37-28 στο 17’, εκμεταλλευόμενος και τα πολλά λάθη των φιλοξενούμενων. Με την άμυνα να «δένει» και τον Διαμαντίδη να αναλαμβάνει δράση (οργανώνοντας και μοιράζοντας εξαιρετικές ασίστ), το τριφύλλι ροκάνισε την απόσταση των δύο ομάδων, η οποία έφτασε μόλις και στο καλάθι (39-37) με τρίποντο «3D», προτού με τον ίδιο τρόπο ο Τσούπκοβιτς «γράψει» το 42-37 του ημιχρόνου.

inner

Ο Γκιστ πέτυχε τους πρώτους του πόντους στο παιχνίδι, μειώνοντας σε 44-40, αλλά όσο ο Παναθηναϊκός πετούσε την μία επίθεση πίσω από την άλλη και ο Άρης είχε την ψυχραιμία για «σωστές» επιλογές, τόσο και διατηρούσε τα ηνία του αγώνα, πηγαίνοντας ξανά στο +8, 50-42. Με τον Ραντούλιτσα, οι πράσινοι «επέστρεψαν» (50-48), αλλά ο ΜακΝίλ άρχισε να δηλώνει «παρών»: Πετυχαίνοντας πέντε συνεχόμενους πόντους μέσα σε πανδαιμόνιο , κράτησε τους Θεσσαλονικείς «αφεντικό», οι οποίοι ξέφυγαν ξανά με επτά, 55-48. Ο Αμερικανός γκαρντ του Άρη ήταν… εντελώς διαφορετικός σε σχέση με το πρώτο 20λεπτο, έκανε «πάρτι» στην άμυνα του Παναθηναϊκού (είτε υπό πίεση, είτε σε πιο… χαλαρό mood) κι όσο οι φιλοξενούμενοι παρέμεναν υποτονικοί, τόσο έβαζε ακόμα πιο γερά την «σφραγίδα» του ο ίδιος, διαμορφώνοντας το εμφατικό 59-51 στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

inner

Ο Χέινς επανήλθε στο παρκέ και δικό του τρίποντο έδειξε πως πάμε για… ντέρμπι, μειώνοντας μετά από ώρα στους τρεις, 59-56. Ποιος είπε όμως πως ο Άρης έχασε την ψυχραιμία του; Με τον εκπληκτικό Γουότερς να τα βάζει ΟΠΩΣ ήθελε και τον μονοδιάστατο Παναθηναϊκό να μην βρίσκει με τίποτα ρυθμό στην επίθεση, οι γηπεδούχοι πήραν εκ νέου απόσταση εννιά πόντων, 65-56 στο 33’. Ένα μίνι black out (χάρη και στην άμυνα είναι αλήθεια) των κιτρίνων, θέλησε να επωφεληθούν οι πράσινοι για να ξαναμπούν στο ματς, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 66-61. Κι αυτό διότι η εκνευριστική αστοχία (ακόμα και σε λέι-απ, ακόμα και σε αφύλαχτα τρίποντα) και τα λάθη δεν επέτρεπαν στους παίκτες του Πεδουλάκη να πλησιάσουν περισσότερο. Αν και υπήρχε χρόνος (περίπου 4’) για την ανατροπή, ο Εξάστερος δεν έκανε τίποτα για να αλλάξει την μοίρα του, παραδόθηκε στα «όργια» των Γουότερς-ΜακΝίλ (πραγματικά έβαζαν ώρες-ώρες απίστευτα καλάθια) και το τελικό 77-68 αποτυπώνει πλήρως την εικόνα του ματς.

Τα δεκάλεπτα: 23-22, 42-37, 59-51, 77-68

Άρης (Πρίφτης): Ουάιτ 9 (1), Ουότερς 21 (1), Κοέν 5, Μούρτος 5 (1), Μακ Νιλ 21 (2), Πελεκάνος 7 (1), Τσούπκοβιτς 5 (1), Φλιώνης 2, Σίμτσακ 2

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος 2, Φώτσης 2, Γκιστ 5 (1), Ουίλιαμς 14, Χέινς 3 (1), Μποχωρίδης, Ραντούλιτσα 14, Παππάς 8, Φελντέιν 9 (2), Διαμαντίδης 11 (3)

inner
inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x