Γενικά

GM Παρτιζάν για Μίροτιτς: Αυτή είναι όλη η αλήθεια

Ο γενικός αρχηγός της Παρτιζάν, Ζόραν Σάβιτς, παραχώρησε μια σπάνια συνέντευξη στην Μozzart Sport και φανέρωσε, μεταξύ άλλων, όλο το παρασκήνιο της διαπραγμάτευσης με τον Μίροτιτς.

"Έχω διαβάσει τα πάντα. Όλοι φέρονται να ξέρουν πιο πολλά από ‘μας. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια για την υπόθεση Μίροτιτς", αποκαλύπτει ο GM της Παρτιζάν Βελιγραδίου, Ζόραν Σάβιτς σε σερβικό μέσο.

"Η πρώτη επαφή που είχαμε ήταν πριν από το Final Four του Κάουνας. Ξέραμε ότι η Μπαρτσελόνα ήθελε να διακόψει το συμβόλαιο του και κινηθήκαμε πρώτοι από όλους στην Ευρώπη. Αποφασίσαμε να περιμένουμε να δούμε πώς θα πάει η σεζόν", εξήγησε ο 56χρονος πρώην σέντερ.
"Επικοινωνήσαμε με τον ατζέντη του, Ίγκορ Κρέσπο, για να του προσφέρουμε συγκεκριμένο συμβόλαιο. Συζητήσαμε όλο τον Ιούνιο, πολύ πριν τραβήξει χωριστούς δρόμους με τους μπλαουγκράνα", πρόσθεσε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους «μνηστήρες» του 32χρονου Μαυροβούνιου ανάμεσα τους και οι ερυθρόλευκοι: "Ενώ ήμασταν σε διαπραγματεύσεις άρχισαν να διαρρέουν ονόματα ομάδων που ενδιαφερόντουσαν για ΄κείνον όπως ο Ολυμπιακός και η Αρμάνι Μιλάνο, χωρίς να αναφέρεται πουθενά η Παρτιζάν. Του άρεσε που δεν υπήρξαν πληροφορίες στον Τύπο από την πλευρά μας".

Σε μια συνάντηση που είχαμε, μπροστά σε μένα, τον Ομπράντοβιτς και τον Πρόεδρο της ομάδας είπε: "Το αποφάσισα, έρχομαι σε εσάς και θα ενημερώσω και τους άλλους συλλόγους γι’ αυτό".

Όταν μαθεύτηκε, άρχισαν οι πιέσεις και η κατάσταση άλλαξε.

"Από μένα και το Ζέλικο βγήκε μια αρνητική εικόνα, λες και κάποιος που δεν έχει ξαναπαίξει στην Σερβία, δεν μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε Παρτιζάν και Ερυθρό Αστέρα".

Ο Νίκολα Μίροτιτς έγραψε στις 22 Ιουλίου στο προφίλ του στο Instagram : "Δε θέλω να είμαι άνθρωπος που διχάζει, πόσο μάλλον για τους συλλόγους".

Ο θρύλος του σερβικού μπάσκετ πήρε θέση για την εν λόγω ανάρτηση : "Οι διαιρέσεις υπήρχαν πάντα, δεν μπορεί να διχάσει κανένα. Δεν είναι κάτι καινούργιο στον αθλητισμό. Ο καθένας ζητωκραυγάζει για την ομάδα του, οι άνθρωποι πάντα χωρίζονται ανάλογα με την ομάδα . Δεν αφορά συγκεκριμένα τη Σερβία. Δε θα δίχαζε τίποτα εδώ".

Παρουσιάστηκε σαν θέμα ζωής ή θανάτου

"Λυπάμαι που παρουσιάστηκε σαν θέμα ζωής η θανάτου. Δεν είναι φυσιολογικό, είναι αθλητισμός και πρέπει να παραμείνει εντός των ορίων του. Δεν θα έπρεπε να μιλάμε για το ποια ομάδα υποστηρίζει ένας πρωθυπουργός και ότι κάποιοι παίρνουν πιο πολλά λεφτά από το κράτος. Οι παίκτες πρέπει να μπαίνουν στο γήπεδο και να δείχνουν ποιος είναι ο καλύτερος . Αυτό είναι το μόνο μέτρο σύγκρισης".

"Ξαναλέω, ήταν μια κακή εικόνα", κατέληξε.



Eπιμέλεια: Μαρία Σαράφογλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x