Γενικά

Μοτιεγιούνας: «Θα ήμουν χαζός αν έλεγα “όχι” στην Κίνα»

Οικονομικοί ήταν οι λόγοι που ο Ντονάτας Μοτιεγιούνας αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην Κίνα. Γιατί απέρριψε την πρόταση της Μακάμπι Τελ Αβίβ ο 26χρονος φόργουορντ.

Αρκετές ήταν οι προτάσεις που είχε ο Ντονάτας Μοτιεγιούνας αυτό το καλοκαίρι, αλλά η καλύτερη ήταν από την Κίνα, όπως αποκάλυψε ο ίδιος μιλώντας στον Τύπο της Λιθουανίας.

Ο 26χρονος φόργουορντ, ο οποίος θα αφήσει ύστερα από πέντε χρόνια το ΝΒΑ και θα αγωνιστεί στην ασιατική χώρα, δήλωσε πως η πιο σοβαρή προσφορά από την Ευρώπη, προερχόταν από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ωστόσο η συχνή αλλαγή προπονητών στην «ομάδα του λαού» τον ανάγκασαν να την απορρίψει.

Σύμφωνα με τους Λιθουανούς, το συμβόλαιο του Μοτιεγιούνας στην Κίνα θα είναι ύψους 2,5 εκατ. δολαρίων τον χρόνο, όπου μαζί με τα μπόνους, μπορεί να φτάσει στα 3 εκατ. δολάρια.

«Η απόφασή μου δεν ήταν εύκολη, καθώς είχα πολύ καλές προτάσεις από διάφορές ομάδες. Στην αρχή, οι Κινέζοι έκαναν μία χαμηλή πρόταση, αλλά στη συνέχεια ολοένα και ανέβαιναν, οπότε θα ήταν χαζό να πω “όχι” σε τόσα χρήματα», δήλωσε αρχικά ο Ντονάτας Μοτιεγιούνας στο «Krepsinis.lt», όπου στη συνέχεια αναφέρθηκε στην προσφορά της Μακάμπι Τελ Αβίβ:

«Η πρόταση ήταν πολύ καλή και την σκέφτηκα σοβαρά. Αλλά, ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι πως η συγκεκριμένη ομάδα έχει αλλάξει δέκα προπονητές τα τελευταία δύο χρόνια. Δεν ξέρεις ποιον θα προπονητή θα έχεις τον επόμενο μήνα και αν ταιριάζεις μαζί του».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x