Euroleague

Λάθη και αστοχία πρόδωσαν τον Παναθηναϊκό στο Μόναχο

Πληρώνοντας τα τραγικά λάθη και την αστοχία του σε βολές και τρίποντα, ο Παναθηναϊκός υποτάχθηκε στην Μπάγερν (76-71).

Άξιος της μοίρας του ο Παναθηναϊκός, ηττήθηκε 76-71 από την Μπάγερν στο Μόναχο πληρώνοντας τα αβίαστα λάθη του και την αστοχία σε βολές (17/28) και τρίποντα (4/18).

Οι «πράσινοι» ήταν αρκετά ανταγωνιστικοί και είχαν τον έλεγχο σε μεγάλο μέρος του αγώνα, ωστόσο δεν κατάφεραν να εξαργυρώσουν την καθολική υπεροχή τους στα ριμπάουντ (34-24), αλλά και τη σχετική καλή άμυνα που έπαιξαν.

Πρώτος σκόρερ για το «τριφύλλι» ο Χεζόνια, που σταμάτησε στους 14 πόντους, ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Μπέντιλ (8 πόντοι, 8 ριμπάουντ) και Παπαγιάννης (10 πόντοι).

«Δήμιος» για την ομάδα του Κάτας ο φανταστικός Μπόλντγουιν, που πέτυχε 27 πόντους και μοίρασε 6 ασίστ.

Το ματς
Σε ένα ακόμα παιχνίδι, ο Κάτας επέλεξε ψηλό σχήμα με 5 παίκτες από δύο μέτρα και πάνω. Αυτό απέδωσε καρπούς, καθώς οι «πράσινοι» έκλεισαν καλά τους διαδρόμους προς το καλάθι τους και δεν επέτρεψαν πολλά ελεύθερα σουτ στους γηπεδούχους. Συν τοις άλλοις, εκμεταλλεύτηκαν την υπεροχή τους και στην αντίπαλη ρακέτα, με τους Παπαγιάννη και Μήτογλου να τους καθοδηγούν (8-10 στο 6’).

Οι Βαυαροί αντέδρασαν και βρήκαν λύσεις επιθετικά, ενώ ισοφάρισαν με τρίποντο του Ραντόσεβιτς (14-14). Παρ’ όλα αυτά, ο Παναθηναϊκός «έσφιξε» και πάλι αμυντικά, με συνέπεια να τρέξει 7-0 σερί στο τελευταίο 1,5 λεπτό της πρώτης περιόδου, που τον βρήκε να έχει «αέρα» 7 πόντων (14-21).

Το διαβασμένο παιχνίδι των «πράσινων» συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Παπαγιάννη να κυριαρχεί κάτω από τις ρακέτες και να στέλνει την ομάδα του στο +11 (24-35 στο 17’).



Κάπου εκεί ανέλαβε… δράση όμως ο Μακ, ο οποίος υπέπεσε σε τραγικά λάθη κι έκανε «δώρο» 6 άκοπους πόντους στους γηπεδούχους, που πλησίασαν σε απόσταση αναπνοής (33-35 στο 19’).

Σαν να μην έφτανε αυτό για την ομάδα του Κάτας, ήρθε το… τετράποντο του Μπόλντγουιν στο φινάλε του ημιχρόνου μετά από κακή αμυντική συμπεριφορά του Καλαϊτζάκη, που έδωσε προβάδισμα στην Μπάγερν (37-36) στην ανάπαυλα του ματς.



Οι παίκτες του Τρινκιέρι μπήκαν με φόρα στην 3η περίοδο και συνέχισαν από εκεί που σταμάτησαν στο τέλος του πρώτου μέρους: με μπροστάρη τον Μπόλντγουιν, απομακρύνθηκαν με +8 (50-42 στο 25’).

Σε εκείνο το σημείο το «τριφύλλι» αφυπνίστηκε κι έβγαλε εγωισμό. Σφίγγοντας στην άμυνα και με τους Μπέντιλ και Όγκαστ να δίνουν πολλές λύσεις επιθετικά, η ομάδα του Κάτας μάζεψε τη διαφορά και μείωσε σε απόσταση βολής με το φινάλε του 3ου δεκαλέπτου (57-55).



Με τον Μποχωρίδη να παίρνει στις πλάτες του τους «πράσινους», ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά στην εκκίνηση της 4ης περιόδου (57-59). Πάλι όμως επήλθε βραχυκύκλωμα στην επιθετική λειτουργία των φιλοξενούμενων, που υπέπεσαν σε επιπόλαια λάθη και «επέτρεψαν» στην Μπάγερν να τρέξει επιμέρους 13-4 και να χτίσει διαφορά νίκης (70-63 στο 36’).

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Γουάιτ και Χεζόνια στο φινάλε, το «τριφύλλι» δεν κατάφερε να πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής, με τον Μπόλντγουιν να δίνει τη χαριστική βολή στην ομάδα του Κάτας, που ηττήθηκε 76-71.

Τα δεκάλεπτα: 14-21, 37-36, 57-55, 76-71.

Έκανε τη διαφορά: Φανταστείτε αυτόν τον Μπόλντγουιν στον φετινό Παναθηναϊκό… Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν αυτός που πήρε από το χεράκι την Μπάγερν και την καθοδήγησε στη νίκη με εξαιρετική εμφάνιση: 27 πόντοι με 9/16 εντός παιδιάς και 7/7 βολές, 6 ασίστ, 4 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και 34 μονάδες στο ειδικό σύστημα αξιολόγησης. Τι άλλο να κάνει;

Για… πάγκο: Ήταν η κύρια αιτία που μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η ομάδα του Κάτας απώλεσε διαφορά 11 πόντων. Ο Σέλβιν Μακ τα έκανε… μαντάρα στο φινάλε του ημιχρόνου με τα διαδοχικά και αβίαστα λάθη του, που χαντάκωσαν τους «πράσινους».

Το στατιστικό του αγώνα: Δεν θυμόμαστε και πολλές ομάδες στο σύγχρονο μπάσκετ που έχουν νικήσει έχοντας 22% στα τρίποντα (4/18) και 60% στις βολές (17/28), όπως ο Παναθηναϊκός απόψε.







Το live του αγώνα:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x