Euroleague

«Απέδρασε» από το Μόναχο με μαγικό Ταβάρες η Ρεάλ

Μπορεί να χρειάστηκε την παράταση, όμως η Ρεάλ Μαδρίτης έκαμψε την αντίσταση της Μπάγερν στο Μόναχο με σκορ 81-76, έχοντας σεληνιασμένο τον Ταβάρες.

Ταβάρες λαμπρός την οδηγεί!

Με τον 29χρονο σέντερ από το Πράσινο Ακρωτήρι να πετυχαίνει 26 πόντους και να μαζεύει 9 ριμπάουντ, η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε σπουδαία νίκη με σκορ 81-76 απέναντι στην Μπάγερν στο Μόναχο.

Οι Ισπανοί, χρειάστηκαν το έξτρα πεντάλεπτο για «αποδράσουν» από την Βαυαρία, αφού Ρέινολντς (18π.) και Μπόλντγουιν (14π.) τους έβαλαν δύσκολα, σε ένα ματς που κρίθηκε πραγματικά στις λεπτομέρειες.

Το ματς

Καλύτερη παρουσιάστηκε στην πρώτη περίοδο του παιχνιδιού η Ρεάλ Μαδρίτης. Οι φιλοξενούμενοι επέλεξαν να «επενδύσουν» στον Ταβάρες και γενικότερα να επιτεθούν κάτω από το καλάθι της Μπάγερν. Ενδεικτική εικόνα αυτής της τακτικής είναι ότι οι Μαδριλένοι στο πρώτο δεκάλεπτο δεν σούταραν ούτε ένα τρίποντο! Την ίδια στιγμή οι Βαυαροί δεν έβγαζαν… νεύρο στο παιχνίδι τους, με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με σκορ 15-23.



Με τον Ρέινολντς να παίρνει την σκυτάλη επιθετικά, οι γηπεδούχοι έριξαν την διαφορά μέχρι και τους -2 (25-27). Κάπου εκεί εμφανίστηκε ο Ρούντι Φερνάντεζ που με ένα δικό του σερί την έστειλε ξανά στο +7 (30-37). Τα ποσοστά της ομάδας του Λάσο ήταν σταθερά και το ημίχρονο την βρήκε στο +5 (34-39).

Στο δεύτερο μέρος οι Γερμανοί παρόλο που έδειξαν να χάνουν την επαφή στο σκορ με τους Ταβάρες και Ντεκ να έχουν πιάσει ρυθμό, κατάφερε να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο με σκορ 50-51, έχοντας σερί 7-0 με πρωταγωνιστή και πάλι τον Ρέινολντς.



Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι Ισπανοί κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα, με την Μπάγερν να προσπαθεί να προσπεράσει με κάθε τρόπο. Ο killer Κάρολ με δύο τρίποντα έκανε το 63-70 δύο λεπτά πριν το τέλος, όμως ο Λούσιτς ήταν εκεί όταν έπρεπε βάζοντας σε θέση οδηγού τους Βαυαρούς. Με καλάθι στο φινάλε, ο Ντεκ έστειλε το ματς στην παράταση.

Το σίριαλ της παράτασης είχε ρόλο μόνο για έναν πρωταγωνιστή, με την ομάδα του Πάμπλο Λάσο να κάνει περίπατο με Λαπροβίτολα και Ντεκ, φτάνοντας το 13-6 στη βαθμολογία και προσπερνώντας τους Γερμανούς που έπεσαν στο 12-8.



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x