Μουντομπάσκετ 2023

Μπάλβιν στο sport-fm.gr: «Όχι για το -11, αλλά για νίκη με Ελλάδα»

Ο σέντερ της Τσεχίας δεν συμβιβάζεται με ήττα, αλλά θέλει τη νίκη και μιλά για το… προσωπικό του «θέμα» με τον Μπουρούση.

Ο Οντρέι Μπάλβιν έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες απειλές για την Εθνική στον αγώνα της Δευτέρας με την Τσεχία. Ο νέος σέντερ της Μπιλμπάο πάντως δεν σκέφτεται τη «βολική» ήττα μέχρι 11 πόντους για την ομάδα του στο προσεχές ματς, αλλά έχει κατά νου νίκη και μόνο νίκη.

Μάλιστα μιλά με χιούμορ για το γεγονός ότι θα αναμετρηθεί με τον Γιάννη Μπουρούση, που του… πήρε την δουλειά στην Γκραν Κανάρια, ενώ πλέκει το εγκώμιο του Γιάννη Αντετοκούνμπο, του Κώστα Σλούκα και όλης της ελληνικής ομάδας.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Οντρέι Μπάλβιν στον Χρήστο Ρομπόλη, όπου μίλησε για:

-την πορεία-έκπληξη της Τσεχίας στο Παγκόσμιο: «Ακούγαμε να λένε μετά την πρόκρισή μας στα τελικά πως κάποιες ομάδες δεν άξιζαν να πάνε στην Κίνα και κάποιες άλλες που δεν κατάφεραν να προκριθούν έπρεπε να είναι εδώ. Όμως αυτή είναι η ομορφιά του μπάσκετ. Βάλαμε τον κώλο μας κάτω και δουλέψαμε πολύ σκληρά, αλλά ακόμη και στη χώρα μας έλεγαν κάποιοι πως δεν έπρεπε να είμαστε εδώ. Ακόμη και μετά τη νίκη επί της Τουρκίας ακούγαμε πως ήταν κακή η Τουρκία. Όμως εμείς κλείνουμε στόματα και απλώς θέλουμε να δείχνουμε την αξία μας και να αποδεικνύουμε πως έχουμε δικαιωματικά θέση εδώ και πως το τσεχικό μπάσκετ προοδεύει διαρκώς».



-το ότι η Τσεχία λογικά προκρίνεται και με ήττα με -11 από την Ελλάδα: «Όλα αυτά είναι υπολογισμοί. Δεν εστιάζουμε σε αυτά, έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας. Η Ελλάδα είναι καλή ομάδα, με πολύ έμπειρους παίκτες. Έχουν τον MVP του καλύτερου πρωταθλήματος στον κόσμο, τον Σλούκα που ίσως είναι ο καλύτερος γκαρντ εκτός ΝΒΑ και διαθέτουν πολλές αρετές και όπλα. Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε διαφορές, αλλά να μπούμε με την ίδια νοοτροπία όπως στα προηγούμενα ματς με στόχο τη νίκη».

-τις επικείμενες μάχες με τον Μπουρούση: «Ο Μπουρούσης με αντικατέστησε στην Γκραν Κανάρια, άρα είναι προσωπικό το θέμα (γέλια). Αστειεύομαι προφανώς. Είναι ένας πολύ καλός παίκτης, ωραίος τύπος και έχει πολλή εμπειρία. Είναι έξυπνος παίκτης και έχει καλύτερη τεχνική για παράδειγμα από τον Βαρεζάο, καθώς βάζει και τρίποντα. Περιμένω σκληρές μονομαχίες μαζί του και θα έχω περισσότερη δουλειά απέναντί του».

-το ενδεχόμενο να μαρκάρει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Δεν ξέρω αν θα τον αντιμετωπίσω εγώ. Ξέρω πως σε κάποια σχήματα παίζει σαν σέντερ, αλλά συνήθως δεν ξεκινά από αυτή τη θέση. Δεν γνωρίζω ακόμη αν θα μου ανατεθεί να τον μαρκάρω κάποιες στιγμές στον αγώνα, είναι θέμα του προπονητή να το αποφασίσει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x