Γενικά

Μπoρίς Ντιό για το εάν ο Εμπίντ θα αγωνιστεί με την εθνική Γαλλίας: «Ναι, έτσι πιστεύω»

Ο Μπορίς Ντιό θεωρεί πως ο Τζοέλ Εμπίντ θα επιλέξει να παίξει για την Γαλλία αντί για την Αμερική στο Παγκόσμιο Κύππελο Μπάσκετ του 2023.

Πολύ σίγουρος φαίνεται να είναι ο Μπορίς Ντιό για το ότι ο Τζοέλ Εμπίντ θα φορέσει την φανέλα της εθνικής Γαλλίας, αν και ο άσος των Σίξερς πριν λίγους μήνες έγινε κάτοχος του αμερικανικού διαβατηρίου.

Tον Ιούλιο ο Εμπίντ πήρε την γαλλική υπηκοότητα και τον Σεπτέμβρη το αμερικανικό διαβατήριο αλλά σύμφωνα με τον Ντιό, η κίνηση αυτή έγινε με σκοπό ο σέντερ των Σίξερς να μπορεί να ζει πιο εύκολα στην Αμερική.

«Δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη από την τελευταία φορά που μιλήσαμε, αλλά θεωρώ πως θα επιλέξει να παίξει για εμάς εν τέλει. Το ότι πήρε το αμερικανικό διαβατήριο είναι κάτι που ξέραμε εδώ και καιρό, αλλά είναι για να κάνει τη ζωή του στην Αμερική πιο εύκολη», δήλωσε αρχικά ο πρώην φόργουορντ.

Ο Εμπίντ για να αγωνιστεί για τους «τρικολόρ» χρειάζεται μόνο το «πράσινο φως» από την FIBA και ο Ντιό θεωρεί πως αυτό δεν θα είναι πρόβλημα.

«Δεν έχει ακόμα την άδεια από την FIBA έτσι ώστε να παίξει για εμάς, αλλά πιστεύω θα την πάρει και θα μπορέσει να παίξει για την χώρα μας. Θέλουμε να έχουμε όσους περισσότερους καλούς παίκτες γίνεται για να αγωνιστούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023», τόνισε ο γενικός μάνατζερ της γαλλικής ομοσπονδίας μπάσκετ.

Επίσης, σύμφωνα με τον Ντιό ο all-star σέντερ ήθελε να αγωνιστεί στο φετινό Ευρωμπάσκετ αλλά ο τραυματισμός που είχε υποστεί δεν τον άφησε. Ο Εμπίντ φέτος έχει μέσο όρο 28 πόντους, 9,6 ριμπάουντ και 3,6 ασίστ.


Επιμέλεια: Δημήτρης Ζαντιώτης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x