Μουντομπάσκετ 2014

Μπουρούσης: «Τα πόδια είναι ακόμη πιασμένα…»

Καμία σημασία δεν έχουν οι νίκες στα φιλικά, τη δεδομένη χρονική στιγμή, όπως δήλωσε ο Γιάννης Μπουρούσης μετά το ροζ φύλλο (66-64) της Εθνικής επί της Σερβίας.

Η διαχείριση των αποτελεσμάτων στα φιλικά και όχι οι νίκες είναι αυτό που μετράει, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιάννης Μπουρούσης μετά το 66-64 της Εθνικής ομάδας επί της Σερβίας, στο πρώτο ματς για το τουρνουά του Πο.

Ο σέντερ της Ρεάλ Μαδρίτης τόνισε πως δεν είχε σημασία να βγεις… πρωταθλητής στα φιλικά, ενώ δήλωσε πως τα πόδια των διεθνών είναι ακόμη πιασμένα από την προετοιμασία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Μπουρούσης:

«Ήταν ακριβώς το πρώτο φιλικό μας στην περίοδο προετοιμασίας. Προσπαθήσαμε όλα τα παιδιά για το καλύτερο. Θέλουμε πολύ βελτίωση στην άμυνα και πιστεύω ότι είναι κάτι που θα γίνει μέσα από τους αγώνες που θα δώσουμε εδώ στο Πο, αλλά και στη συνέχεια. Είναι τα παιχνίδια που θα κάνουν να βρεθούμε ακόμη καλύτερα μεταξύ μας και να προχωρήσουμε ως ομάδα. Χρειάζεται προσπάθεια στην τρανζίσιον άμυνα, στο ριμπάουντ, στα πικ εντ ρολ. Πρέπει να βρούμε τα πατήματά μας.

Ο προπονητής είναι αυτός που θα μας πει περισσότερα, θα μας πει τι είδε και τι δεν είδε, τη πρέπει να γίνει από εδώ και μέρα. Θα κάνουμε μίτινγκ, θα μας αναλύσει το παιχνίδι και θα συνεχίσουμε. Είχαμε όλη τη διάθεση να παίξουμε και να βοηθήσουμε σήμερα, αλλά δεν βγήκε στο βαθμό που θα θέλαμε. Είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό αν σκεφτεί κάποιος ότι ήταν ο πρώτος αγώνας μετά από προπονήσεις τόσων ημερών. Τα πόδια είναι ακόμη πιασμένα. Αυτό που θα ήθελα εγώ να τονίσω και είναι κάτι που το έχουμε συζητήσει με τον Νίκο (Ζήση) είναι ότι πρέπει να διαχειριστούμε σωστά και τα αποτελέσματα. Όπως είχε πει κι αυτός τα τελευταία χρόνια βγαίνουμε πρωταθλητές στα φιλικά, αλλά η συνέχεια δεν είναι ανάλογη. Ίσως να αρχίσουμε να τα χάνουμε για να πάμε λίγο καλύτερα... Σοβαρά, αυτό που πρέπει να γίνει είναι να διαχειριστούμε σωστά το κάθε αποτέλεσμα. Να μην ενθουσιαζόμαστε και να μην παίρνουμε θάρρος με την κάθε νίκη
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x