NBA

NBA: Η κλειστή λίστα των παικτών με quadruple-double, που παραλίγο να μπει ο Γουεμπανιαμά

Μια ανάσα από το να γράψει ιστορία βρέθηκε ο Βίκτορ Γουεμπανιαμά στην ήττα των Σπερς από τους Νάγκετς του Γιόκιτς, αφού «άγγιξε» το quadruple-double.

Το νέο μεγάλο πρότζεκτ του NBA, Βίκτορ Γουεμπανιαμά, έφτασε πολύ κοντά στο να γράψει το όνομα του σε μία ιστορική λίστα. Πιο συγκεκριμένα, με 23 πόντους, 15 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 9 μπλοκ «άγγιξε» το quadruple-double, που μόλις 4 παίκτες στην ιστορία του NBA έχουν καταφέρει, με τελευταία φορά το μακρινό 1994!

Ποια είναι τα ονόματα της «σκουριασμένης» λίστας

Πρώτος στη σχετική λίστα βρίσκεται ο Νέιτ Θέρμοντ. Στις 18 Οκτωβρίου του 1974, ο πρώην ψηλός των Σαν Φρανσίσκο Γουόριορς, έκανε ντεμπούτο με τους Σικάγο Μπουλς με αντίπαλο τους Ατλάντα Χοκς. Και τι ντεμπούτο! Ο Θέρμοντ «διέλυσε» την στατιστική αφού κατέγραψε 22 πόντους, 14 ριμπάουντ, 13 ασίστ και 12 μπλοκ, για να γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του NBA, που πετυχαίνει αυτό το επίτευγμα.

Στις 18 Φεβρουαρίου του 1986, ο Άλβιν Ρόμπερτσον ήταν ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία της λίγκας που κατάφερε κάτι τέτοιο. Η διαφορά του με τους υπόλοιπους ωστόσο, είναι πως είναι ο μοναδικός μέχρι και σήμερα που το καταφέρνει χωρίς μπλοκ, αλλά με κλεψίματα, όπως και ο μοναδικός γκαρντ με quadruple-double! Οι Σπερς κέρδισαν τους Φοίνιξ Σανς και εκείνος μέτρησε 20 πόντους, 11 ριμπάουντ, 10 ασίστ και 10 κλεψίματα! Όπως καταλαβαίνετε, εκείνη την χρονιά κέρδισε το βραβείο του καλύτερου αμυντικού.

NBA: Η κλειστή λίστα των παικτών με quadruple-double, που παραλίγο να μπει ο Γουεμπανιαμά

Ο Χακίμ Ολάζουον είναι ο επόμενος που κατάφερε το συγκεκριμένο επίτευγμα, έχοντας κι εκείνος μια σχετική πρωτιά. Ο Νιγηριανός σέντερ είναι ο μόνος μη Αμερικάνος, που υπάρχει στη λίστα. Στις 29 Μαρτίου του 1990, οι Χιούστον Ρόκετς αγωνιζόντουσαν κόντρα στους Μιλγουόκι Μπακς και ο ψηλός των Ρόκετς μέτρησε 18 πόντους, 16 ριμπάουντ, 10 ασίστ και 11 μπλοκς! Θεωρείται ένας από τους καλύτερους σέντερ στην ιστορία του NBA, κερδίζοντας 2 πρωταθλήματα και ένα χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς, μεταξύ πολλών άλλων διακρίσεων.

Ο τελευταίος της λίστας είναι ο Ντέιβιντ Ρόμπινσον. Ο 2ος παίκτης της λίστας που αγωνιζόταν στους Σπερς, στις 17 Φεβρουαρίου του 1994 μέτρησε 34 πόντους, 10 ριμπάουντ, 10 ασίστ και 10 μπλοκ κόντρα στους Πίστονς, για να κλείσει αυτήν την πολύ μικρή λίστα, που μοιάζει «στοιχειωμένη», τα τελευταία 30 χρόνια.

Ο Βίκτορ Γουεμπανιαμά ήθελε 2 ασίστ και 1 μπλοκ ακόμη κόντρα στους Ντένβερ Νάγκετς, για να γίνει ο 5ος παίκτης της ιστορίας του NBA με quadruple-double. Ο 20χρονος, με το μέγεθος που έχει (2.24) αλλά και τις ικανότητες που παραπέμπουν σε γκαρντ, έχει πολλά χρόνια μπροστά του για να καταφέρει αυτό το επίτευγμα και γιατί όχι να γίνει ο πρώτος, που θα καταγράψει 10+ σε 4 στατιστικές, παραπάνω από 1 φορά. Μην ξεχνάμε πως ο Γιάννης Αντετοκούμπο έχει δηλώσει πως ο Γάλλος θα τους … περάσει όλους από πάνω.

Επιμέλεια: Μάνος Πιτσάκης Μαχαίρας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x