NBA

NBA: Ο Γιόκιτς ξεπέρασε τον Τσάμπερλεϊν στις ασίστ και … κυνηγάει τον Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ

Ιστορία έγραψε ο Νίκολα Γιόκιτς στον αγώνα κόντρα στους Τίμπεργουλβς, αφού με τις 7 ασίστ που μέτρησε, ξεπέρασε τον Γουίλτ Τσάμπερλεϊν και κυνηγάει, πλέον, τον Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ.

Η εξαιρετική εμφάνιση του Νίκολα Γιόκιτς στη νίκη των Ντένβερ Νάγκετς κόντρα στους Τίμπεργουλβς(116-107), δεν είχε μόνο βαθμολογικό χαρακτήρα, αφού με τις 7 ασίστ που μοίρασε έγραψε ιστορία.

Ο “Joker” άφησε πίσω του σε τελικές πάσες τον Γουίλτ Τσάμπερλεϊν και έγινε ο δεύτερος καλύτερος «ψηλός» πασέρ στην ιστορία του NBA. Ο Σέρβος έφτασε τις 4.650 ασίστ και άφησε πίσω του τον Τσάμπερλεϊν με 4.643 και μένει να δούμε αν θα προλάβει να ξεπεράσει και τον θρυλικό Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, που κατέχει την σχετική πρωτιά με 5.560 ασίστ.

Ο MVP των περσινών τελικών έχει δηλώσει πως δεν τον νοιάζουν οι αριθμοί, ωστόσο ένα τέτοιο ρεκόρ είναι πάντα σημαντικό για έναν αθλητή. Για την ιστορία, στην λίστα των ασίστ όλων των παικτών του NBA, βρίσκεται στην 81η θέση.

Τη φετινή σεζόν ο ηγέτης των Ντένβερ Νάγκετς μετράει 26.4 πόντους, 12.4 ριμπάουντ, 9 ασίστ και 1.3 κλεψίματα μέσο όρο σε 35 λεπτά συμμετοχής και με την τελευταία νίκη ανέβηκε η ομάδα του στην κορυφή της Δύσης.

Επιμέλεια: Μάνος Πιτσάκης Μαχαίρας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x