NBA

Οι προβλέψεις για το Draft του 2024 έδωσαν τρεις Ευρωπαίους στα πέντε πρώτα pick!

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ESPN, τρεις Ευρωπαίοι αναμένεται να είναι πολύ ψηλά στo Draft του 2024!

Είναι πασιφανές πως τα τελευταία χρόνια η παρουσία των Ευρωπαίων παικτών στο NBA έχει αυξηθεί κατακόρυφα, με μερικούς από τους κορυφαίους παίκτες της λίγκας, όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Νίκολα Γιόκιτς και ο Λούκα Ντόντσιτς, να προέρχονται από τη γηραιά ήπειρο.

Αυτή η συνθήκη, μάλιστα, δεν φαίνεται πως θα διαφοροποιηθεί, αλλά αντίθετα μάλλον θα ενταθεί στις επόμενες σεζόν. Με τον νεαρό Βίκτορ Γουεμπανιάμα να δείχνει ήδη τις τρομερές προοπτικές του, τα ταλέντα από την Ευρώπη αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο από τη νέα αγωνιστική περίοδο, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις του ESPN τρεις Ευρωπαίοι αναμένονται στο Top 5 του Draft!

Συγκεκριμένα, τα mock drafts δίνουν ως πιο πιθανό νούμερο 1 τον Άλεξ Σαρ, Γάλλο ψηλό ύψους 2,16μ. ο οποίος αγωνίζεται αυτή τη στιγμή στο NBL της Αυστραλίας με τη φανέλα των Perth Wildcats. Ο 18χρονος θεωρείται κορυφαίο prospect με πλήρες πακέτο, κάτι που τον τοποθετεί εξαιρετικά ψηλά στις προβλέψεις.



Στο νούμερο 2 των προβλέψεων βρίσκεται ο Ζακαρί Ρισασέ, γιος του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού Στεφάν Ρισασέ. Ο επίσης Γάλλος φόργουορντ παίζει στην Μπουργκ και είναι ένας εκ των ηγετών της ομάδας, μετρώντας 12,1 πόντους και 3,8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στο Eurocup.



Tέλος, στο νούμερο 5 τοποθετείται σύμφωνα με τις προβλέψεις ο γνωστός μας από την Ευρωλίγκα Νίκολα Τόπιτς. Ο νεαρός γκαρντ του Ερυθρού Αστέρα, που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή σοβαρό τραυματισμό, έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις ως δανεικός στη Μέγκα, οδηγώντας τους «ερυθρόλευκους» να τον ζητήσουν πίσω.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x