NBA

Όταν ο Τζόρνταν «χόρεψε» σε ρυθμούς... Άιβερσον

Ελάχιστοι αντιστάθηκαν στον πειρασμό να μαρκάρουν τον Άλεν Άιβερσον, ακόμα λιγότεροι τον σταμάτησαν... ούτε καν ο Μάικλ Τζόρνταν!

Το ημερολόγιο έγραφε 12 Μαρτίου του 1996, οι Σίξερς αντιμετώπισαν τους Σικάγο Μπουλς και μία ολόκληρη πόλη είχε μείνει άναυδη από το άπλετο ταλέντο του πρωτοετή γκαρντ... το όνομά του Άλεν Άιβερσον.

Ο rookie Άλεν Άιβερσον ακόμα δεν είχε αναπτύξει τη φήμη που έμελλε χρόνια μετά να καρπωθεί, όμως ουδείς αμφισβήτησε το πόσο περίτεχνος ήταν με τη μπάλα στα χέρια. Αργότερα του δόθηκε και το παρατσούκλι «The Answer», δηλαδή η «απάντηση».

Παρόλα αυτά, για να θεωρηθεί η... απάντηση σε κάθε πρόβλημα έπρεπε να αποδείξει έμπρακτα την αξία του και εκείνος που τον προκάλεσε δεν ήταν άλλος από τον Μάικλ Τζόρνταν. Μάλιστα, ο Φιλ Τζάκσον είχε αναθέσει στον αστέρα των «ταύρων» να τον μαρκαρει στην συγκεκριμένη φάση. Σχεδόν δύο δεκαετίες πέρασαν από τη στιγμή που έμεινε ανεξίτηλα χαραγμένη στη Βίβλο του NBA, καθώς ο Άιβερσον αλλάζει απότομα κατεύθυνση, πράττει τη γνωστή crossover move και παρότι ο «Air» προσπάθησε να κόψει το σουτ... η ιστορία είχε ήδη γραφτεί.

Σαν σήμερα 25 χρόνια πριν... ο Μάικλ Τζόρνταν έμεινε στη λάθος πλευρά - από τις λίγες φορές - της ιστορίας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x