NBA

Πρώτος σκόρερ και επίσημα στο NBA ο Εμπίντ

Σε μία σεζόν που έξι παίκτες είχαν κατά μέσο όρο περισσότερους από 30 πόντους ανά αγώνα, ο σέντερ των Σίξερς κατάφερε να αναδειχθεί πρώτος για δεύτερη σερί χρονιά και να γράψει ιστορία!

Με επίδοση 33,1 πόντους ανά παιχνίδι, ο Τζοέλ Εμπίντ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στη φετινή regular season του NBA, η οποία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής.

Ο Καμερουνέζος σέντερ των Σίξερς κατάφερε να ξεπεράσει τους υπόλοιπους πέντε συναθλητές του, οι οποίοι είχαν πάνω από 30 πόντους ανά αγώνα τη φετινή σεζόν.

Συγκεκριμένα, 32,4 είχε ο Ντόντσιτς των Μάβερικς, 32,2 είχε ο Λίλαρντ, 31,4 ο Σέι Γκιλγκέους-Αλεξάντερ, ο «δικός μας» Γιάννης Αντετοκούνμπο τελείωσε την κανονική διάρκεια της σεζόν με 31,1 και ο σταρ των Σέλτικ, Τέιτουμ, είχε 30,1 στη μάχη για τον πρώτο σκόρερ.

O Εμπίντ, μετά τους Άλεν Άιβερσον και Γουίλτ Τσάμπερλεϊν, είναι οι μοναδικοί εκπρόσωποι της Φιλαδέλφεια που έχουν πολλαπλά βραβεία σκοραρίσματος και παράλληλα ο Αφρικανός άσος έγινε ο 19ος παίκτης στην ιστορία του πρωταθλήματος με πολλαπλούς τίτλους σκόρερ και ο 13ος που έχει σερί βραβεία, ενώ είναι ο πρώτος που το έκανε μετά από 47 σεζόν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x