NBA

Τροποποίηση για την ηλικία εισόδου στο draft σκέφτεται το NBA

Σε συζητήσεις βρίσκεται το NBA και η ένωση παικτών προκειμένου να διαφοροποιηθεί η ηλικία εισόδου από το 19ο έτος στο 18ο.

Θέμα συζήτησης στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη αποτελεί το ηλικιακό όριο εισόδου στο draft, με το NBA και την ένωση παικτών να σκέφτονται να το αλλάξουν από το 19ο έτος στο 18ο άμεσα.

Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε ανοιχτό διάλογο για την αλλαγή του έτους εισόδου στο draft του NBA από τα 18 στα 19, γεγονός που θα αποφέρει διαφοροποιήσεις σε διάφορα επίπεδα. Τι σημαίνει ακριβώς; Πώς ο εκατοστέ νεαρός που ονειρεύεται να δηλώσει συμμετοχή, δεν είναι «αναγκασμένος» να περάσει έναν χρόνο στο κολέγιο και αμέσως μετά το σχολείο να μπορέσει να ακολουθήσει το όνειρό του και να γίνει επαγγελματίας.

Άλλωστε, όπως είχε τονίσει ο κομισάριος Άνταμ Σίλβερ προ μηνών, ευελπιστεί να τεθεί σε λειτουργία το πλάνο μέχρι το draft του 2024. Αξίζει να αναφερθεί πως στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έπεσε και τα κομμάτι της ψυχική υγείας όσο και των τραυματισμών.

Διόλου λίγες είναι οι περιπτώσεις καταξιωμένων και μη αθλητών, που ανά καιρούς έχουν επισημάνει τη παράμετρο της ψυχολογίας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη καθημερινότητά τους.



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x