NBA

Αύξηση μισθών στην αναπτυξιακή λίγκα του NBA

Σημαντική αύξηση στο salary cap των ομάδων της αναπτυξιακής λίγκας του NBA θα γίνει από την ερχόμενη σεζόν, ενώ πλέον θα υπάρχουν συμβόλαια δύο… ταχυτήτων, από τις τρεις που ίσχυαν μέχρι τώρα.

Η αναπτυξιακή λίγκα του NBA είναι το… σκαλοπάτι, είτε για τον «μαγικό κόσμο», είτε για ένα καλό συμβόλαιο –κυρίως- στην Ευρώπη. Όμως, τα χρήματα που λαμβάνει ένας παίκτης που αγωνίζεται εκεί δεν είναι υπέρογκα και γι’ αυτό επιδιώκει η παραμονή του να είναι σύντομη.

Μέχρι πρότινος, το salary cap των ομάδων που συμμετέχουν στη λίγκα ανερχόταν στα 173.000 δολάρια, ωστόσο από την επόμενη αυτό θα αυξηθεί στα 209.000 δολάρια. Επίσης, τα συμβόλαια των παικτών ήταν τριών ταχυτήτων, καθώς το μικρότερο ήταν στα 13.000 δολάρια, το μεσαίο στα 19.000, ενώ οι καλοπληρωμένοι λάμβαναν 25.000 δολάρια. Όμως, βάσει του νέου κανονισμού θα υπάρχουν πλέον δύο κατηγορίες, με την πρώτη να είναι της τάξης των 19.500 δολαρίων και τη δεύτερη με τις 26.000.

Τέλος, τόσο ο κομισάριος του NBA, Άνταμ Σίλβερ, όσο και ο ομόλογός του της NBDL, Μάλκολμ Τέρνερ, σκέφτονται πολύ σοβαρά να αυξήσουν στις 30 τις ομάδες που θα συμμετέχουν στη δεύτερη τη τάξει λίγκα, όπου το ενδεχόμενο αυτό αναμένεται ακόμη και να τριπλασιάσει το εισόδημα των παικτών.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x