NBA

Ένας συμπαθής… άτυχος «λύκος»!

20 Μαΐου του 2000. Mία ημέρα που ξημέρωσε με τον χειρότερο τρόπο για την οικογένεια του NBA, μία ημέρα που ο Μαλίκ Σίλι έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα.

Ο Νόρμαν Κάζινς, είχε πει κάποτε, «Η τραγωδία της ζωής δεν είναι ο θάνατος, αλλά αυτά που αφήνουμε να πεθάνουν μέσα μας, όσο είμαστε ακόμη ζωντανοί».

Η ιστορία του Μαλίκ Σίλι, είναι σίγουρα αυτή που πάει κόντρα στο γνωμικό του Νόρμαν Κάζινς. Ήταν μία τραγωδία, αδιαμφισβήτητα. Ο ίδιος πάσχιζε για αυτό που αγαπά, το μπάσκετ, πάσχιζε για τη ζωή… Η μοίρα όμως καμιά φορά τα φέρνει τόσο διαφορετικά, που απλά δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να αλλάξεις τα πράγματα.

Ένα όνομα το οποίο συνοδεύει και θα συνοδεύει για πάντα εκείνο του Κέβιν Γκαρνέτ, είναι αυτό του Μαλίκ Σίλι. Ο Αμερικανός γκαρντ επελέγη στο νούμερο 14 του NBA Draft το 1992 και αγωνίστηκε 8 χρόνια στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη.

Ο Σίλι ήταν ένας αρκετά θα λέγαμε τίμιος παίκτης, μία αρκετά συμπαθής φιγούρα εντός και εκτός παρκέ. Ήταν δραστήριος, τόσο που είχε μέχρι και την δικιά του σειρά ρούχων, σε μία εποχή που οι... επιχειρηματίες αθλητές μπάσκετ άρχισαν να γίνονται της μόδας.

Μία φιλία και κάποια θανατηφόρα… γενέθλια

Ο Malik Sealy το 1998 υπογράφει με τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς και αμέσως θα γίνει αυτοκόλλητος με τον νεαρό αστέρα των Λύκων, Κέβιν Γκαρνέτ.

Ο ίδιος θεωρούσε τον Σίλι είδωλο του, διαλέγοντας μάλιστα το #21 γιατί το φορούσε ο Μαλίκ στο κολέγιο St John's! Ο 29χρονος Σίλι θα πάρει κάτω από τις φτερούγες του τον KG και θα παίξει μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα που γνωρίζουμε όλοι ως τον απίστευτα παθιασμένο αλλά πάντα με σωστές προτεραιότητες θρύλο του μπάσκετ, στον οποίο εξελίχτηκε ο Big Ticket.

20 Μαΐου του 2000, ξημερώνει μία δύσκολη μέρα, τόσο για το NBA, όσο κι για τον Κέβιν Γκαρνέτ. Ο Σίλι σκοτώνεται στο St Louis Park της Μινεσότα, σε ηλικία μόλις 30 χρονών.





Γυρίζοντας στο σπίτι του μετά από το πάρτυ των 24ων γενεθλίων του επιστήθιου φίλου του Κέβιν Γκαρνέτ, το SUV του Σίλι θα δεχτεί μετωπική σύγκρουση από το αυτοκίνητο του Souksangouane Phengsene, ο οποίος οδηγούσε μεθυσμένος, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του οχήματός του και να περάσει στην αντίθετη λωρίδα, σκοτώνοντας ακαριαία τον άτυχο 30χρονο γκαρντ, καθώς το αυτοκίνητό του δεν διέθετε αερόσακους.



Ο Phengesene από την άλλη, επέζησε, καταδικάστηκε σε φυλάκιση, βγήκε από τη φυλακή το 2003 και το 2008 ξαναμπήκε για άλλα 8 χρόνια, καθώς προέβη σε ακόμα δύο παραβάσεις οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ο σοκαρισμένος Γκαρνέτ φρόντισε να μην ξεχάσει ποτέ τον φίλο και μέντορά του. Τον έκανε μέχρι και τατουάζ, ναι καλά ακούσατε. Έβαλε το όνομα του στα signature shoes που κυκλοφόρησε με την Adidas, και φυσικά φόρεσε και το #2 στο Μπρούκλιν προς τιμήν του.





Οι Τίμπεργουλβς απέσυραν το #2 για πάντα. Ο Σίλι, ο οποίος πήρε το όνομα Μαλίκ εξαιτίας του Μαλίκ Αλ Σαμπάζ, τον οποίο σίγουρα γνωρίζετε ως "Malcolm Χ" και του οποίου σωματοφύλακας υπήρξε ο πατέρας του άλλοτε παίκτη των Πέισερς, Κλίπερς, Πίστονς και Τίμπεργουλβς, βρίσκεται θαμμένος στη Νέα Υόρκη, την πόλη του, και στο νεκροταφείο του Ferncliff, εκεί που έχει θαφτεί και ο Malcolm X.







Επιμέλεια: Νίκος Μαστρογιαννόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x