NBA

Γιάννης για ΛεΜπρόν: «Είναι ένας από τους κορυφαίους, αν όχι ο GOAT»

O ΛεΜπρόν Τζέιμς ίσως σπάσει το ρεκόρ των περισσότερων πόντων στην ιστορία του ΝΒΑ απέναντι στους Μπακς και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έπλεξε το εγκώμιο του Βασιλιά τονίζοντας την ασύλληπτη διάρκειά του.

Πολύ κοντά στο να γράψει ιστορία βρίσκεται ο ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Ο «Βασιλιάς» απέχει μόλις 36 πόντους από το να ξεπεράσει τον Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ και να γίνει κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών στο ΝΒΑ, κάτι που αναμένεται να καταφέρει είτε στο επόμενο ματς των Λέικερς με τους Θάντερ (8/2, 5:00 π.μ.), είτε στο μεθεπόμενο απέναντι στους Μπακς του Γιάννη (10/2, 5:00 π.μ.).

Ο Αντετοκούνμπο με αφορμή την πιθανότητα να σπάσει το ρεκόρ σε μεταξύ τους αγώνα αναφέρθηκε στην καριέρα του ΛεΜπρόν Τζέιμς και στο ρόλο που έπαιξε στη ζωή του ως ίνδαλμα, τονίζοντας πως ίσως και να είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο «Greek Freak»:

Για τον ΛεΜπρόν: «Το έχω πει πολλές φορές. Εγώ – αν και πολλοί μιλάνε για τον Μάικλ Τζόρνταν – μεγάλωσα παρακολουθώντας τον ΛεΜπρόν, τον Κόμπι, τον Ντουράντ. Αυτό που τον έκανε να ξεχωρίζει ήταν η συνέπεια. Είναι καλός για 20 χρόνια. Δεν είχε ποτέ κάποιο σοβαρό τραυματισμό, ήταν πάντα διαθέσιμος για την ομάδα του. Πάντα παίζει στο υψηλότερο επίπεδο.

Για το ρεκόρ που θα κάνει: «Πιθανότατα θα σπάσει το ρεκόρ με τους Θάντερ ή εμάς, αλλά δεν θα μείνει εκεί. Πιθανότατα θα γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία με 40.000 πόντους. Φέτος έχει 30 πόντους μέσο όρο, όπως και πέρυσι. Την τελευταία φορά που το έκανε αυτό ήταν, πόσο, 23 χρονών; Είναι τρελό, αλλά γίνεται καλύτερος. Κινείται καλύτερα. Προφανώς καταλαβαίνει το παιχνίδι, αλλά τώρα είναι σαν να κυριαρχεί. Ξέρει πού να πάει, πώς να πάρει μπροστά».

Για το αν έχει τον ΛεΜπρόν ως ίνδαλμα: «Προφανώς αυτός έχει θέσει το σχέδιο που θέλω να ακολουθήσω. Πολλοί παίκτες έρχονται και φεύγουν. Είναι καλοί για δύο χρόνια, τρία ή πέντε. Εγώ θέλω να είμαι σπουδαίος για +15 χρόνια. Να μπορέσω να κάνω επιτυχημένη την ομάδα μου, να κατακτήσω πρωταθλήματα, να βελτιωθώ

Όταν σκέφτεσαι τον ΛεΜπρόν, αυτά τα πράγματα σκέφτεσαι. Συνέπεια και το γεγονός ότι είναι σπουδαίος για χρόνια. Θα φτάσει τους 40.000 πόντους και δεν νομίζω ότι θα υπάρξει κάποιος που θα μπορέσει να πλησιάσει στο να σπάσει αυτό το ρεκόρ για καιρό. Για να σπάσεις αυτό το ρεκόρ πρέπει να παίξεις 20 χρόνια σε υψηλό επίπεδο, χωρίς να τραυματιστείς και ίσως το σπάσεις. Κάτι που είναι τρελό. Σίγουρα έχουμε ανταγωνιστεί αρκετές φορές ο ένας τον άλλο»

Για το ματς με τους Λέικερς: «Προφανώς θα προσπαθήσουμε να πάρουμε την νίκη απέναντι στο Λ.Α, που μας νίκησε στο πρώτο ματς. Δεν θα σκεφτόμαστε το ρεκόρ. Σίγουρα όμως είναι ιστορικό ρεκόρ και πρέπει να βγάλεις το καπέλο σε κάποιον τόσο σπουδαίο. Πρέπει να του δείξεις σεβασμό, να του δώσεις λουλούδια και να ελπίζεις ότι στο μέλλον θα βρεθείς σε τέτοια θέση ώστε να κάνει ο κόσμος το ίδιο με σένα. Σίγουρα είναι ένας από τους κορυφαίους, αν όχι ο GOAT».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x