NBA

Ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ Μόσχας-Γουάσινγκτον, ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Αμερική η Γκράινερ

Έτοιμη δηλώνει η Μόσχα να συζητήσει με την Γουάσινγκτον για ανταλλαγή κρατουμένων που θα περιλαμβάνει την Μπρίτνεϊ Γκράινερ.

Προ ημερών η Μπρίτνεϊ Γκράινερ καταδικάστηκε από το ρωσικό δικαστήριο σε 9 χρόνια φυλάκισης, ''σοκάροντας’’ τη παγκόσμια κοινότητα του μπάσκετ. Στο τραπέζι των συζητήσεων βρισκόταν ήδη η σκέψη για ανταλλαγή κρατουμένων, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Έτσι, σήμερα (5/8) η Μόσχα δήλωσε ότι είναι ανοιχτή να συνομιλήσει με τη Γουάσινγκτον σε προεδρικό επίπεδο, ώστε να γίνει μία ανταλλαγή κρατουμένων, γεγονός που θα φέρει την Γκράινερ πίσω στη χώρα της.

«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για το θέμα αυτό, όμως μόνο στο πλαίσιο του διαύλου (επικοινωνίας) που συμφωνήθηκε από τους προέδρους Βλαντίμιρ Πούτιν και Τζο Μπάιντεν. Υπάρχει ένας ειδικός δίαυλος, ο οποίος έχει συμφωνηθεί από τους προέδρους, και παρά ορισμένες δημόσιες δηλώσεις, αυτός ο δίαυλος παραμένει εντελώς επίκαιρος», ήταν τα λόγια του επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x