NBA

Ίρβινγκ: «Ο κόσμος συμπεριφέρεται σαν να είναι σε ζωολογικό πάρκο»

Με σκληρά λόγια αναφέρθηκε στο περιστατικό με το μπουκάλι στο Game 4 των Σέλτικς με τους Νετς, ο Κάιρι Ίρβινγκ.

Οι Νετς έφυγαν με το διπλό από την έδρα των Μπόστον Σέλτικς (126-141), παίρνοντας σαφές προβάδισμα πρόκρισης αφού πλέον χρειάζονται μια νίκη (3-1 η σειρά) για να βρεθούν στα ημιτελικά της Ανατολικής Περιφέρειας.

Εκείνο όμως που σημάδεψε το παιχνίδι ήταν το περιστατικό που συνέβη με τη λήξη του αγώνα, όταν ένας οπαδών των «κελτών» πέταξε ένα μπουκάλι νερού προς τον Κάιρι Ίρβινγκ, με την ασφάλεια του γηπέδου να τον συλλαμβάνει αμέσως.

Λίγη ώρα αργότερα, ο star των Μπρούκλιν Νετς μίλησε για το συγκεκριμένο επεισόδιο, κάνοντας λόγο πως ο κόσμος συμπεριφέρεται σαν να βρίσκεται σε ανθρώπινο ζωολογικό πάρκο, ενώ όλα αυτά τα περιστατικά αποτελούν ένα είδος ρατσισμού.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Βλέπουμε να έχουν επιστρέψει περιστατικά που γινόντουσαν στο παρελθόν. Αυτό συνέβαινε πάντα, ιστορικά, όταν καλλιτέχνες και αθλητές αντιμετώπιζαν ένα είδος ρατσισμού, με τον κόσμο να συμπεριφέρεται σαν να βρίσκεται σε ανθρώπινο ζωολογικό πάρκο.

Το να πετάς πράγματα σε κόσμο δείχνει πολλά. Υπάρχει ένα σημείο που απλώς η κατάσταση έχει ξεφύγει. Είμαστε άνθρωποι, αλλά δεν μας συμπεριφέρονται σαν να έχουμε δικαιώματα όταν είμαστε το παρκέ. Είμαι ευγνώμων που πληρώνουν το εισιτήριό τους και παρακολουθούν τον αγώνα, αλλά δεν είμαστε θέατρο να πετούν ντομάτες και άλλα τυχαία πράγματα. Ας ελπίσουμε ότι ο κόσμος θα μάθει από την τιμωρία του.

Υπάρχει ένα είδος ρατσισμού. Αυτά που λένε οι φίλαθλοι δεν αφορούν το παιχνίδι, αλλά μιλάνε για την μαμά σου ή το πώς μοιάζεις. Παίζω αυτό το άθλημα γιατί μου αρέσει και είναι αναπόφευκτο να έχεις κόσμο που θέλει να βοηθήσει τη δικιά του ομάδα. Όταν νιώθεις ότι δεν σε σέβονται δεν νιώθεις καλά. Υπήρξαν στιγμές στο παρελθόν που κάποιοι παίκτες ανέβηκαν εξέδρα, αλλά αυτό είναι λάθος. Πρέπει να μένουμε ψύχραιμοι, γιατί αυτό θα χαλάσει την εικόνα μας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x