NBA

Αποσύρουν τη φανέλα του Πάου Γκασόλ οι Λέικερς

Οι Λος Άντζελες Λέικερς θα αποσύρουν στις 7 Μαρτίου κόντρα στους Μέμφις Γκρίζλις τη φανέλα με το Νο16 του Πάου Γκασόλ, ο οποίος αγωνίστηκε με τουυς «λιμναθρώπους», κατακτώντας δύο πρωταθλήματα.

Αποτελεί ένας από τους σύγχρονους θρύλους των Λος Άντζελες Λέικερς, συνδέοντας άρρηκτα το όνομά του με τον ιστορικό οργανισμό. Ο λόγος για τον Πάου Γκασόλ, ο οποίος φόρεσε για επτά σεζόν τα χρώματα των «λιμναθρώπων», όντας ο δεύτερος πόλος της ομάδας πίσω από τον αείμνηστο Κόμπε Μπράιαντ, κατακτώντας δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα (2009,2010).

Έτσι, οι Λέικερς θέλοντας να αποδώσουν τα πρέποντα και να τον τιμήσουν για την συνεισφορά του, ανακοίνωσαν πως θα αποσύρουν τη φανέλα του στις 7 Μαρτίου κόντρα στους Μέμφις Γκρίζλις.

Επιλογή διόλου τυχαία, καθώς υπήρξε ο πρώτος σταθμός της λαμπρής καριέρας στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη. Οι Γκρίζλις τον επέλεξαν το μακρινό 2001 στην τρίτη θέση του ντραφτ. Ο Ισπανός ψηλός δικαιωματικά λογίζεται ως ένας από τους κορυφαίους ευρωπαίους που πάτησαν στο NBA, αφήνοντας ανεξίτηλα τη στάμπα του με την απαράμιλλη μπασκετική του διαύγεια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x