NBA

“1-2-3, Cancun”: Το αστειάκι που είχε τελειώσει την καριέρα του Βαν Έξελ στους Λέικερς

Οι Λος Άντζελες Λέικερς έμειναν εκτός playoffs και μετά το... τρολάρισμα στο ΤΝΤ, έγινε ξανά επίκαιρη η περιβόητη ιστορία της αποχώρησης του Βαν Έξελ το 1998.

Παρά το ποιοτικό τους ρόστερ, οι Λος Άντζελες Λέικερς έμειναν εκτός playoffs στο ΝΒΑ, με τα αποτελέσματά τους να φέρνουν... ατελείωτο τρολάρισμα από όλες τις μεριές!

Μεταξύ άλλων, η εκπομπή ΤΝΤ με τον Σακίλ Ο΄Νιλ έστειλε την παρέα του Λεμπρόν Τζέιμς διακοπές, με έναν εκ των παρουσιαστών να φωνάζει “1-2-3, Cancun”, σύνθημα που χρησιμοποιείται συχνά για ομάδες που απογοητεύουν και αποκλείονται νωρίς - «Μύκονοοοος», σαν να λέμε, μια και το τουριστικό θέρετρο στο Μεξικό αποτελεί πόλο έλξης για τους Αμερικανούς τουρίστες.

Ασφαλώς, η παραπάνω ατάκα θύμισε την ιστορία της αποχώρησης του Νικ Βαν Έξελ από τους Λέικερς το 1998. Τότε, ο Αμερικανός γκαρντ είχε δοθεί στους Ντένβερ Νάγκετς λίγο καιρό μετά το αστειάκι που είχε κάνει κατά τη διάρκεια των τελικών της Δύσης με τους Γιούτα Τζαζ.

Με την ομάδα του LA να χάνει με 3-0 στη σειρά, ο 27χρονος τότε μπασκετμπολίστας είχε φωνάξει «Κανκούν» αντί για «Λέικερς» στο... ζντο με τους συμπαίκτες του πριν το Game 4.



Πολλοί το είχαν πάρει ως ένδειξη παραίτησης από τον Βαν Έξελ, που πάντως επιμένει μέχρι σήμερα ότι επρόκειτο για ένα αθώο αστείο.

Οι άνθρωποι των Λέικερς δεν το είχαν δει έτσι, με τον παίκτη να συνεχίζει την καριέρα του στους Νάγκετς, έχοντας νωρίτερα παραχωρήσει τη θέση του στη βασική πεντάδα στον Ντέρεκ Φίσερ!

Κάτι που επίσης είχε εκλειφθεί ως σημάδι ότι ο Βαν Έξελ τα είχε παρατήσει, με τον ίδιο να ισχυρίζεται πως το είχε κάνει επειδή ο νεαρός τότε Φίσερ είχε κάνει το... ξεπέταγμά του και ο εμπειρότερος Νικ είχε θεωρήσει πως κάτι τέτοιο θα ωφελούσε τον συμπαίκτη του.

Ο θρύλος δε, αναφέρει πως και παίκτες των «λιμνανθρώπων» είχαν ενοχληθεί από την ατάκα για το Κανκούν, με τον Σακίλ να είναι ένας εξ αυτών!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x