NBA

Ανακοίνωσε ότι αποσύρεται ο «superman» Μπλέικ Γκρίφιν!

Ο εκ των κορυφαίων dunker στην ιστορία του μπάσκετ, Μπλέικ Γκρίφιν, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από το NBA μετά από 14 χρόνια καριέρας με πολλά «σκαμπανεβάσματα».

Τέλος εποχής για έναν από τους πιο θεαματικούς παίκτες του σύγχρονου μπάσκετ!

Ο Μπλέικ Γκρίφιν, που έκανε πολλάκις τον κόσμο να παραμιλά με τα καρφώματά του, ανακοίνωσε μέσω ενός μηνύματος στα social media την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, βάζοντας τέλος σε μία καριέρα 14 ετών με μερικές πραγματικά σπουδαίες στιγμές.

Ο 35χρονος επελέγη στο νούμερο 1 του Draft το 2009 και αμέσως δικαίωσε τις προσδοκίες, όντας για αρκετά χρόνια ένας από τους κορυφαίους φόργουορντ στο NBA με τη φανέλα των Λος Άντζελες Κλίπερς. Στην πορεία της καριέρας του έγινε 6 φορές All-Star, ενώ κατονομάστηκε 5 φορές σε μία από τις καλύτερες πεντάδες της εκάστοτε σεζόν.

Δυστυχώς για τον ίδιο, το τελευταίο κομμάτι της καριέρας του σημαδεύτηκε από πολλούς τραυματισμούς, οι οποίοι τον έκαναν να «εξαφανιστεί» από τη λίγκα, καθώς έχασε πολλά από τα προσόντα που τον έκαναν τόσο ξεχωριστό. Παρόλα αυτά, ειδικά στο LA, δεν θα ξεχάσουν ποτέ τις θεαματικές φάσεις που τους χάρισε με τα καρφώματα και τις τάπες του.

Συνολικά στην καριέρα του, ο Γκρίφιν έπαιξε σε 833 αγώνες για Regular Season και playoffs, με μέσους όρους 19 πόντων, 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ, οι οποίοι θα ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακοί αν δεν υπήρχαν κάποια πολύ απογοητευτικά χρόνια στο τελευταίο κομμάτι της καριέρας του.



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x