NBA

Ντρέιμοντ Γκριν: «Οι Νάγκετς νίκησαν τους Λέικερς με το σύστημα… Σπανούλης»!

Η νίκη των Νάγκετς επί των Λέικερς στον πρώτο τελικό της Δύσης είχε και το όνομα του… Βασίλη Σπανούλη, σύμφωνα με την ανάλυση που έκανε ο Ντρέιμοντ Γκριν.

Στον Βασίλη Σπανούλη αναφέρθηκε ο Ντρέιμοντ Γκριν στην τεχνική ανάλυση που έκανε για τη νίκη των Νάγκετς επί των Λέικερς, στον πρώτο τελικό της Δύσης, μέσω του podcast του.

Συγκεκριμένα, ο φόργουορντ των Γουόριορς τόνισε πως η ομάδα του Ντένβερ εφάρμοσε και απέδωσε πολύ καλά το σύστημα που φέρει το όνομα του «Kill Bill» και χρησιμοποιείται ήδη για περίπου μία δεκαετία στο ΝΒΑ.

Το σύστημα «Σπανούλης» εισήγαγε για πρώτη φορά στον «μαγικό κόσμο» ο Κουίν Σνάιντερ το 2014 όταν ήταν προπονητής στους Γιούτα Τζαζ. Ο Αμερικανός κόουτς εμπνεύστηκε το σύστημα αυτό από την κίνηση του Βασίλη Σπανούλη και το πως έπαιρνε την μπάλα από τον ψηλό, για να σουτάρει από την περιφέρεια.

Μάλιστα, ο Σνάιντερ το είχε δει αρκετές φορές στην… πράξη αυτό το play, στο Final Four του Λονδίνου το 2013, όπου το τρόπαιο κατέληξε στον Ολυμπιακό. Εκείνη τη σεζόν, ο Αμερικανός ήταν μέλος του προπονητικού επιτελείου της ΤΣΣΚΑ Μόσχας (την απέκλεισε ο Ολυμπιακός στον ημιτελικό), ως βοηθός του Έτορε Μεσίνα. Βλέποντας, λοιπόν, τον τότε γκαρντ των «ερυθρόλευκων» και νυν προπονητή του Περιστερίου bwin να κάνει τη συγκεκριμένη κίνηση εμπνεύστηκε το σχετικό σύστημα, το οποίο όπως φαίνεται εφαρμόζουν κι άλλες ομάδες του ΝΒΑ μέχρι σήμερα!

«Ένα ακόμα σύστημα που έτρεξαν οι Νάγκετς είναι αυτό που ονομάζουμε “Σπανούλης”. Ο Σπανούλης είναι ένας Έλληνας διεθνής που αγωνίστηκε για 20 χρόνια στην Ευρωλίγκα, έγινε draft από μία ομάδα του Τέξας, είτε από τους Σπερς, είτε από τους Μάβερικς, κατέληξε να παίζει στους Ρόκετς ή κάτι τέτοιο», είπε αρχικά στην ανάλυσή του ο Ντρέιμοντ Γκριν, εξηγώντας στη συνέχεια:

«Είναι ένας θρύλος στην Ελλάδα, ήταν διάσημος για το κόψιμο που μπορούσες να έρθεις από την κάτω πλευρά του καλαθιού, κόβεις προς τα επάνω και υπάρχει μία μεγάλη τρύπα , συνήθως στο ύψος της γραμμής των βολών ίσως και λίγο ψηλότερα, αλλά ακριβώς στη μέση του γηπέδου. Και όπως έρχεσαι από το ταμπλό, παίρνει την μπάλα από τα χέρια του ψηλού. Μπορείς να φανταστείς ότι όλη η άμυνα έχει μείνει χαμηλά, οπότε όταν παίρνεις την μπάλα, είσαι ελεύθερος. Ο Τζαμάλ Μάρεϊ το έκανε τρεις φορές, ο Κάλντγουελ-Πόουπ άλλες τρεις, το έκανε άλλες τόσες και ο Μάικλ Πόρτερ. Οπότε είναι αρκετοί καλοί με την "κίνηση Σπανούλης"».

Από το 14:39’’ του βίντεο ο Ντρέιμοντ Γκριν αναφέρεται στον Βασίλη Σπανούλη:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x