NBA

Ο Ιμπάκα σκεφτόταν να φύγει!

Η ανταλλαγή του Σερζ Ιμπάκα προκάλεσε μεγάλη αίσθηση στο ΝΒΑ, όμως απ' ότι φαίνεται ήταν προσχεδιασμένη και αναμενόμενη, καθώς οι Θάντερ γνώριζαν πως ο Κονγκολέζος ήταν δυσαρεστημένος με τον ρόλο του.

Η ανταλλαγή του Σερζ Ιμπάκα στο Ορλάντο για χάρη των Ολαντίπο, Ιλιασόβα και του «ρούκι» Σαμπόνις προκάλεσε μεγάλη αίσθηση στη βραδιά του ντραφτ, όμως τελικά είχε λογική και εξήγηση.

Ο 26χρονος πάουερ φόργουορντ είχε συμβόλαιο για ακόμα ένα χρόνο και σκεφτόταν να αποχωρήσει από την Οκλαχόμα. Ο τζένεραλ μάνατζερ των Θάντερ, Σαμ Πρέστι, ήταν ενήμερος για τις σκέψεις του Κονγκολέζου που ένοιωθε δυσαρεστημένος με τον ρόλο του στον οργανισμό. Επίσης, άρχιζε να πιστεύει ότι η υπόθεση του θύμιζε εκείνη του Τζέιμς Χάρντεν, ο οποίος το 2012 αποχώρησε αναζητώντας θέση βασικού και ηγέτη.

Η αλήθεια είναι ότι με τους Ντουράντ και Ουέστμπρουκ, ο Ιμπάκα ήταν τρίτο βιολί, ενώ στα πλέι-οφ ο Άνταμς τράβηξε μεγαλύτερο κουπί και εκείνος περιορίστηκε. Τα σύννεφα μαζεύονταν επικίνδυνα πάνω από την ομάδα και ο Πρέστι θέλοντας να εξασφαλίσει το καλό κλίμα στα αποδυτήρια, αλλά και την ευελιξία στο salary cap, αποφάσισε να κάνει το πολυσυζητημένο trade.

Αποχαιρετώντας τον άσο από το Κονγκό με το Ισπανικό διαβατήριο, ο τζένεραλ μάνατζερ των Θάντερ δήλωσε: «Θέλω να αναγνωρίσω την συνεισφορά του Σερζ στην κληρονομιά των Θάντερ αυτά τα επτά χρόνια. Υπήρξε αναπόσπαστο κομμάτι για την επιτυχία και την ανάπτυξη μας, υπήρξε ένα μεγάλο μέλος της κοινότητας και του ευχόμαστε μόνο τα καλύτερα σε κάθε τομέα.»

Από την πλευρά του, ο θηριώδης αθλητής έγραψε, αρχικά, στο Facebook: «Τα χρόνια περνάνε. Επτά σεζόν στην πόλη της Οκλαχόμα, ένα μέρος όπου μεγάλωσα, έγινε ο παίκτης που είμαι σήμερα, αγωνίστηκα με μια μεγάλη ομάδα και έκανα μεγάλους φίλους. Ένα μέρος που μπορώ να αποκαλώ σπίτι μου. Ευχαριστώ την Οκλαχόμα και τους υπέροχους ανθρώπους σας. Σας ευχαριστώ Θάντερ, το προσωπικό, τους υπαλλήλους, τους συμπαίκτες και τους οπαδούς. Θα είστε στην καρδιά μου για πάντα.»

Για την μετακόμιση στους Μάτζικ, έγραψε: «Ένα νέο κεφάλαιο ξεκινά. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα ενταχθώ στους Ορλάντο Μάτζικ και είμαι έτοιμος για αυτή τη νέα πρόκληση στην καριέρα μου. Δεν μπορώ να περιμένω την αρχή των προπονήσεων με την ομάδα και να συναντήσω τους οπαδούς μας.»








Γιώργος Γραμματικός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x