NBA

Οι Σέλτικς νίκησαν τον Λεμπρόν (video)

Παρά τους 42 πόντους, τις 12 ασίστ και τα 10 ριμπάουντ του Λεμπρόν Τζέιμς, οι Σέλτικς νίκησαν 107-94 τους Καβαλίερς στην Βοστώνη και έκαναν το 2-0 στους τελικούς της Ανατολικής περιφέρειας του ΝΒΑ.

Ένα ακόμα βήμα για την κατάκτηση του τίτλου στην Ανατολική περιφέρεια του ΝΒΑ και παράλληλα για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος έκαναν οι Σέλτικς. Με ηγέτη τον Τζέιλεν Μπράουν ο οποίος πέτυχε 23 πόντους και άξιο συμπαραστάτη τον Ροζίερ ο οποίος είχε 18, η Βοστώνη επικράτησε 107-94 με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο των Καβαλίερς και έκανε το 2-0 στην σειρά των τελικών.

Ο Λεμπρόν Τζέιμς, ήταν όπως αναμενόταν πολύ βελτιωμένος σε σχέση με το πρώτο ματς όπου πέτυχε μόλις 15 πόντους με 9 λάθη, αλλά δεν έφθανε. Ο «βασιλιάς», είχε 42 πόντους (σ.σ. 14/29 εντός πεδιάς) με 10 ριμπάουντ και 12 ασίστ (τρίτο triple double και Πέμπτη 40αρα στα φετινά πλέι οφ), όμως αποδείχθηκε ξανά πως στο μπάσκετ μόνο ένας δε μπορεί να κερδίσει μία ομάδα. Όταν μάλιστα αυτή λέγονται Σέλτικς, που φέτος έχουν εκτός από αγωνιστική αξία, καθοδήγηση και… ψυχή. Αυτή επιστράτευσαν μαζί με την άμυνά τους για να γυρίσουν το παιχνίδι από το -11, ώστε να υπερασπιστούν το πλεονέκτημα έδρας τους.

Η… μοναξιά του Λεμπρόν, αποτυπώνεται στο ότι πλην του Κέβιν Λοβ ο οποίος είχε 22 πόντους και 15 ριμπάουντ, οι υπόλοιποι συμπαίκτες τους ήταν… αλλού. Οι Σέλτικς, πλην των δύο πρωταγωνιστών τους, είχαν σε καλή μέρα τον Χόρφορντ με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ και πολύ χρήσιμο δημιουργικά τον Σμαρτ με 11 πόντους και 9 ασίστ.

Πρώτος σκόρερ για τη Βοστώνη ήταν ο Μπράουν με 23 πόντους, αλλά οι Ροζίερ (18π.) και Σμαρτ (11π., 9ασ.) ήταν εκείνοι που στην τρίτη περίοδο που οδήγησαν τους Κέλτες στην ανατροπή. Double-double από τον Χόρφορντ με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ. Το τρίτο ματς της σειράς, θα διεξαχθεί τα ξημερώματα της Κυριακής στο Κλίβελαντ και ο νικητής θα κριθεί στις τέσσερις νίκες.

Τα δωδεκάλεπτα: 23-27, 48-55, 84-77, 107-94

Τα στιγμιότυπα του αγώνα:



Νίκος Ζέρβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x