NBA

Παπούτσια του Τζόρνταν δημοπρατήθηκαν για 1,5 εκατ. δολάρια!

Ένας συλλέκτης δαπάνησε 1,5 εκατ. δολάρια για παπούτσια που φορούσε ο Μάικλ Τζόρνταν στην πρώτη του σεζόν στο ΝΒΑ.

Τι κι αν έχει αποσυρθεί εδώ και σχεδόν 20 χρόνια; Ο Μάικλ Τζόρνταν εξακολουθεί να πουλά τρελά, όχι μόνο μέσω της εταιρείας του, αλλά και με συλλεκτικά κομμάτια από το παρελθόν.

Ένα ζευγάρι παπούτσια από τη ρούκι σεζόν του στο ΝΒΑ, το 1984, πωλήθηκαν σε δημοπρασία στο Λας Βέγκας για 1,472 εκατ. δολάρια!

Ο Air είχε φορέσει τα συγκεκριμένα παπούτσια, τα Nike Air Ships, στο πέμπτο ματς της καριέρας του, με τους Μπουλς απέναντι στους Νάγκετς, έχοντας 17 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Κάτοχος του ζευγαριού ήταν ο Τι Τζέι Λιούις, που τότε ήταν ball boy στους Νάγκετς αλλά κερδίζοντας τα παπούτσια του Τζόρνταν και την υπογραφή του έγινε 37 χρόνια μετά πλούσιος.

Το ποσό που δαπάνησε ο συλλέκτης Νικ Φιορέλα για να τα αποκτήσει αποτελεί ρεκόρ για φορεμένα παπούτσια καταρρίπτοντας εκείνο του Αυγούστου του 2020, όταν τα παπούτσια του Τζόρνταν από ένα φιλικό του 1995 στην Ιταλία πωλήθηκαν για 615.000 δολάρια.

Επίσης, πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί γενικά για χρησιμοποιημένα παπούτσια. Την κορυφή κατέχουν εκείνα που φορούσε ο Kanye West στα Grammys του 2008 και δημοπρατήθηκαν τον Απρίλιο για 1,8 εκατ. δολάρια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x