NBA

Παραδέχτηκε το λάθος στο Σέλτικς-Λέικερς η Ένωση Διαιτητών ΝΒΑ: «Θα χάσουμε τον ύπνο μας»

Η Ένωση Διαιτητών του ΝΒΑ παραδέχτηκε πως έπρεπε να είχε δοθεί φάουλ σε βάρος του Λεμπρόν Τζέιμς στην τελευταία φάση της τέταρτης περιόδου στο Σέλτικς-Λέικερς.

Το ΝΒΑ παραδέχτηκε χωρίς περιστροφές το σοβαρό λάθος που έγινε στην τελευταία φάση της τέταρτης περιόδου στο Σέλτικς-Λέικερς, όταν με το σκορ ισόπαλο ο Τζέισον Τέιτουμ χτύπησε το χέρι του Λεμπρόν Τζέιμς, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να αστοχήσει και τις δύο ομάδες να οδηγηθούν στην παράταση (105-105), όπου η ομάδα της Βοστώνης πήρε τη νίκη (125-121).

Η επίσημη έκθεση για τα σφυρίγματα στα δύο τελευταία λεπτά της αναμέτρησης (Last 2 Minute Report) αναφέρει πως κακώς δεν υπήρξε σφύριγμα για δύο βολές στη συγκεκριμένη φάση.



Παράλληλα, η Ένωση Διαιτητών του ΝΒΑ μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter ομολογεί πως υπήρξε ένα σοβαρό λάθος που οι ρέφερι φέρουν βαρέως. «Όπως όλοι, οι διαιτητές κάνουν λάθη. Κάναμε ένα στο τέλος του χθεσινού αγώνα και αυτό είναι κάτι που μας ενοχλεί πολύ. Αυτή τη φάση θα τη φέρουμε βαρέως και θα μας προκαλέσει πολλές άγρυπνες νύχτες, καθώς προσπαθούμε σκληρά να είμαστε οι καλύτεροι διαιτητές που μπορούμε», αναφέρεται.



Ο Λεμπρόν Τζέιμς ήταν έξαλλος μετά τη συγκεκριμένη φάση. «Είδατε την αντίδρασή μου. Δεν το καταλαβαίνω! Επιτίθεμαι στο καλάθι όπως και άλλοι παίκτες που παίρνουν διψήφιο αριθμό βολών σε κάθε παιχνίδι, αλλά εγώ δεν παίρνω τα ίδια σφυρίγματα», τόνισε ο 38χρονος άσος.

«Είναι μ@@@ιες! Αυτό που έγινε είναι απαράδεκτο. Μας έκλεψαν, αλλά σας εγγυώμαι ότι δεν πρόκειται να τιμωρηθεί κανένας διαιτητής. Οι διαιτητές ήταν κακοί», ανέφερε ο Άντονι Ντέιβις.

«Όχι μόνο κάνουν τέτοια σοβαρά λάθη, αλλά μετά τιμωρούν και τους παίκτες που αντιδρούν σε αυτά τα λάθη. Το replay center θα πρέπει να επεμβαίνει σε τέτοιες φάσεις με τόσο προφανή λάθη στο τέλος ενός αγώνα. Και θα πρέπει και οι διαιτητές να αρχίσουν να πληρώνουν πρόστιμα για τα λάθη τους», έγραψε στο Instagram ο Ντένις Σρέντερ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πατ Μπέβερλι τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή επειδή πήγε με κάμερα για να δείξει σε διαιτητή την παράβαση που έγινε και δεν σφυρίχτηκε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x