Συνάντηση στο Λονδίνο με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Κιρ Στάρμερ, είχαν σήμερα ο κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ και ο αναπληρωτής κομισάριος Μαρκ Τέιτουμ.
Όπως αποκαλύπτει ο έγκυρος Αμερικανός ρεπόρτερ Μαρκ Στάιν, αντικείμενο της συζήτησής τους ήταν το πρότζεκτ του ΝΒΑ Europe, που φιλοδοξεί να εντάξει στο πλάνο του και πόλεις της Αγγλίας, ακόμη κι αν δεν έχουν μπασκετική παράδοση ή μεγάλο κοινό του αθλήματος.
Πέρα από αυτό το ραντεβού, οι δύο επικεφαλής του ΝΒΑ συναντήθηκαν με τον Αμερικανό πρέσβη στο Ηνωμένο Βασίλειο, με κάποια επενδυτικά γκρουπ, με εκπροσώπους του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού του Άμπου Ντάμπι, αλλά και εκπροσώπους της Γαλατάσαραϊ!
Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ώρες το ΝΒΑ ανακοίνωσε πως τις δύο επόμενες σεζόν θα γίνουν κάποιοι αγώνες της κανονικής περιόδου στο Λονδίνο και στο Μάντσεστερ.
Το ΝΒΑ θέλει να απλώσει τα πλοκάμια του στην Ευρώπη και έχει συνεργασία σε αυτό το κομμάτι με την FIBA, χωρίς να κλείνει την πόρτα στην Ευρωλίγκα, η οποία όμως σε πρώτη φάση δεν δείχνει (σε κεντρικό επίπεδο τουλάχιστον) διάθεση συνεργασίας.
BREAKING: NBA commissioner Adam Silver and deputy commissioner Mark Tatum met today in London with United Kingdom prime minister Keir Starmer, @TheSteinLine has learned, as part of Silver and Tatum’s trip to meet with various potential stakeholders in a new NBA Europe league. pic.twitter.com/bV4KVwg8JI
— Marc Stein (@TheSteinLine) July 30, 2025
Silver and Tatum, I’m told,
— Marc Stein (@TheSteinLine) July 30, 2025
also met with the US ambassador to the UK Warren Stephens, private equity firms KKR and CVC, investment firm Redbird Capital Partners, Abu Dhabi’s Department of Culture and Tourism and reps from Turkish soccer power Galatasaray in addition to Starmer. https://t.co/niiN6pmwlK
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






