NBA

Σαν σήμερα ο Μάτζικ Τζόνσον έπαιξε σέντερ και χάρισε τον τίτλο στους Λέικερς! (video)

Στις 16 Μαΐου του 1980, ο ρούκι Μάτζικ Τζόνσον πραγματοποίησε μία από τις πλέον μυθικές εμφανίσεις σε τελικούς του ΝΒΑ...

Μια μέρα σαν σήμερα πριν από 40 χρόνια, ο Μάτζικ Τζόνσον κατάφερε κάτι μοναδικό…

Στις 16 Μαΐου του 1980, ο γκαρντ των Λέικερς οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του πρωταθλήματος χάρη στο 123-107 επί των Σίξερς στον 6ο τελικό που διεξήχθη στη Φιλαδέλφεια (4-2).

Εντούτοις, το επίτευγμά του αποκτά μοναδική αξία αν αναλογιστούμε πως σε εκείνο το παιχνίδι ο Μάτζικ αγωνίστηκε αναγκαστικά ως σέντερ λόγω της απουσίας του Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, που ήταν τραυματίας.

Κι όμως, ο 20χρονος τότε γκαρντ τα κατάφερε περίφημα: ολοκλήρωσε τον αγώνα με 42 πόντους, 15 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 3 κλεψίματα! Το τρομερό της υπόθεσης είναι πως ο Τζόνσον ήταν ρούκι εκείνη τη σεζόν!

Όπως είναι φυσικό και μετά από το προσωπικό του σόου στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, κατέκτησε τον τίτλο του MVP των τελικών, στους οποίους είχε 21,5 πόντους, 11,2 ριμπάουντ, 8,7 ασίστ και 2,7 κλεψίματα/μέσο όρο!

Για την ιστορία, στο δυναμικό των Λέικερς εκείνη τη σεζόν ανήκε και ο εξαιρετικός ριμπάουντερ Μαρκ Λάντσμπεργκερ, ο οποίος αγωνίστηκε με τη φανέλα του Πανιωνίου το 1988-89.

Δείτε το σόου του Μάτζικ Τζόνσον:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x