NBA

Σαν σήμερα ο Πίπεν... πήρε παραμάζωμα τον Γιούιν

Έμεινε στην ιστορία και ορθώς! Το κάρφωμα-οδοστρωτήρας του Σκότι Πίπεν στα play-offs του 1994 και το βλέμμα του Πάτρικ Γιούιν στο παρκέ αμέσως έγιναν κορνίζα στο μυαλό κάθε μπασκετικού φιλάθλου.

Κάποτε στην ανατολική περιφέρεια οι τιτανομαχίες ήταν συνηθισμένο φαινόμενο και τα play-offs του 1994 ήταν μία ακόμα ευκαιρία για τους Σικάγο Μπουλς να δείξουν σε ολάκερο το NBA πως η κορυφή είναι προνόμιο ενός.

Ευκαιρία και όχι προς επιβεβαίωση, καθώς ο Μάικλ Τζόρνταν είχε αφοσιωθεί στο baseball στην μνήμη του πατέρα του και ο Σκότι Πίπεν είχε δεχθεί τον μαντεία της ηγετικής μορφής των αποδυτηρίων, του ανθρώπου που θα οδηγούσε τους «ταύρους» έως το τέλος της διαδρομής και την απαλλαγή της σκιάς του κατά γενική ομολογία κορυφαίου όλων των εποχών.

Στα ημιτελικά, λοιπόν, οι Μπουλς θα κοντραριστούν με τους γνωστούς και μη εξαιρετέους από τις πάμπολλες μάχες τους και που ακολούθησαν αργότερα... Νιου Γιορκ Νικς. Πέρασαν 28 χρόνια από το περίφημο έκτο παιχνίδι της σειράς, όπου ο Πίπεν εφορμά προς το καλάθι και κατεδαφίζει... τον Πάτρικ Γιούιν και τον στέλνει δίχως περιστροφές στο πάτωμα.

Αρκούμενος στα απολύτως απαραίτητα (!) της εποχής, επέβαλε την κυριαρχία του, περνώντας πάνω από το κορμί του και προκαλώντας τον κόσμο να... χορέψει στον ρυθμό των -τότε- τριών πρωταθλητών κόσμου. Φυσικά, οι γηπεδούχοι εκείνης της βραδιάς επικράτησαν με 93-79, αλλά στην έσχατη αναμέτρηση της σειράς το σύνολο του Πατ Ράιλι θα έπαιρνε το εισιτήριο της πρόκρισης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x