NBA

Σαν σήμερα το... αντίο του Μπερντ

Ο Λάρι Μπερντ σαν σήμερα πριν 30 χρόνια έβαλε τέλος στη πλούσια καριέρα του. Μία καριέρα που κυριολεκτικά έσωσε… σε μεγάλο βαθμό το NBA.

Τρεις ολόκληρες δεκαετίες πέρασαν από την μέρα που ο Λάρι Μπερντ αποφάσισε πως είχε φτάσει η ώρα να αφήσει τα παπούτσια του στην άκρη και να αδειάσει το ντουλαπάκι των αποδυτηρίων. Κουρασμένος και καταπονημένος από τους αμέτρητους τραυματισμούς και τους πόνους στη μέση, ο θρύλος των Μπόστον Σέλτικς είπε το «αντίο» το μακρινό – πλεον – 1992.

Μαζί με τον Μάτζικ Τζόνσον άλλαξαν τη δεκαετία του ΄80 για πάντα το ρου της ιστορίας στο NBA, σώζοντας μία Λίγκα η οποία βρισκόταν στο χείλος της χρεοκοπίας, η τηλεθέαση ήταν σε χαμηλό επίπεδο και τα σκάνδαλα με κύρια αφορμή τα ναρκωτικά που κατανάλωναν οι αθλητές πήγαιναν και ερχόντουσαν.

Μέσα σε μία δεκαετία ο Μπερντ με τους Σέλτικς και ο Μάτζικ με τους Λέικερς, μεταμόρφωσαν το NBA στο κορυφαίο και μυθικό πρωτάθλημα που γνωρίζουμε σήμερα.

Έριξε αυλαία με τρία πρωταθλήματα, τρία συνεχόμενα MVP κανονικής διάρκειας και δύο βραβεία πολυτιμότερου παίκτη στους τελικούς. Γνωστός για τα… καψόνια και το «trash talk» που πραγματοποιούσε – κυρίως – σε αντιπάλους, διαμόρφωσαν μία προσωπικότητα μοναδική, πιθανώς αξεπέραστη ανεξαρτήτου ρεκόρ και διακρίσεων.

18 Αυγούστου 1992!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x