NBA

Εγκρίθηκε η «χρυσή» πώληση Σανς από Σάρβερ σε Ίσμπια

Ο Ματ Ίσμπια είναι ο νέος ιδιοκτήτης των Σανς με τεράστιο ποσό για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών.

Άλλαξαν χέρια κι επίσημα οι Σανς. Το συμβούλιο των ιδιοκτητών του ΝΒΑ ενέκρινε με 29-0 την πώληση της ομάδας στον Ματ Ίσμπια. Ο νέος ιδιοκτήτης της ομάδας δραστηριοποιείται στον τομέα των στεγαστικών δανείων (με μεγάλο… αντίπαλο τον ιδιοκτήτη των Καβαλίερς, Νταν Γκίλμπερτ) και η περιουσία του ανέρχεται στα 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο 42χρονος Ίσμπια, εβραϊκής καταγωγής, συμφώνησε να αγοράσει το 57% των μετοχών για 2,28 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο πρώην, πλέον, ιδιοκτήτης, Ρόμπερτ Σάρβερ, θα πουλήσει το 37% για 1,48 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ ο ίδιος είχε αγοράσει την ομάδα το 2004 για το ποσό-ρεκόρ τότε των 401 εκατ. δολαρίων από τον Τζέρι Κολάντζελο.

Υπενθυμίζεται πως τον Σεπτέμβριο ο Σάρβερ τιμωρήθηκε από το ΝΒΑ για έναν χρόνο και με πρόστιμο 10 εκατ. δολαρίων για ρατσιστική και σεξιστική συμπεριφορά απέναντι σε υπαλλήλους των Σανς. Ουσιαστικά η λίγκα τον ώθησε στην πώληση της ομάδας, όπως είχε συμβεί και λίγα χρόνια πριν με τον ιδιοκτήτη των Κλίπερς, Ντόναλντ Στέρλινγκ, για ανάλογη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x