NBA

Σίλβερ: «Καταστροφικό το tanking για το ΝΒΑ»

Κάθετα αντίθετος είναι ο κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, με τη διαδικασία του tanking, που ακολουθούν κάποιες ομάδες προκειμένου να αυξήσουν τις πιθανότητές τους στο draft.

Πολλή κουβέντα έχει γίνει εσχάτως γύρω από το περιβόητο tanking, δηλαδή τη διαδικασία που ακολουθούν κάποιες ομάδες του ΝΒΑ, οι οποίες δεν έχουν ελπίδες πρόκρισης στα playoffs και δεν δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στα τελευταία ματς της κανονικής περιόδου με απώτερο στόχο το χαμηλότερο ρεκόρ, που θα αυξήσει τις πιθανότητές τους για καλύτερη επιλογή παίκτη στο draft.

Ο κομισάριος της λίγκας, Άνταμ Σίλβερ, δήλωσε εντελώς αντίθετος με τη συγκεκριμένη νοοτροπία, η οποία καταστρέφει το πρωτάθλημα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η κούρσα για τον πάτο της Λίγκας είναι καταστροφική για όλους. Διαβρωτική για τους παίκτες και για τους οργανισμούς. Σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και παράγοντες που ήξεραν καλύτερα την κατάσταση, δεν μπορούσαν να σταθούν απέναντι στην πίεση από τους οπαδούς τους και από τα Μέσα, τα οποία τόνιζαν σε μερικές περιπτώσεις ότι “Γιατί να δραστηριοποιείσαι σε αυτό το επίπεδο όταν θα πρέπει να γίνεις είτε πολύ καλύτερος είτε πολύ χειρότερος”.

Προφανώς, θα πρέπει να πάρεις μεγάλους παίκτες, αλλά την ίδια στιγμή πρέπει να χτίσεις μία κουλτούρα, χρειάζεσαι δυνατή διοίκηση και προπονητικό επιτελείο. Οι παίκτες γίνονται σταδιακά καλύτεροι, χρόνο με τον χρόνο. Δείτε τους δύο εξαιρετικούς οργανισμούς που παίζουν στους τελικούς. Είναι φοβερό να βλέπεις τους Ουόριορς και τους Ράπτορς, δύο φοβερές ομάδες από την κορυφή μέχρι τα νύχια να εκπροσωπούν τη λίγκα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x